Primul medicament împotriva depresiei postnatale

Autorităţile americane au dat aprobare unui medicament împotriva depresiei postantale. Este vorba de o injecţie intravenoasă cu brexanolonă destinată femeilor care suferă de această boală și se va comercializa sub numele de Zulresso

Este primul medicament specific pentru tratarea depresiei postnatale (DPP) pe care îl aprobă Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor (FDA).

Depresia postnatală sau depresia postpartum este o tulburare psihică ce se instalează în primele luni după naştere şi poate afecta una din nouă femei. Aceasta stare se poate manifesta şi in cazul femeilor care au pierdut sarcina, fie că este vorba de un avort spontan sau de naşterea unui făt mort.

FDA a explicat că din cauza posibilelor efecte secundare, precum pierderea bruscă a cunoştinţei, primul medicament împotriva depresiei postantale, Zulresso, va fi disponibil doar pe reţetă în centrele medicale certificate.

- Articolul continua mai jos-

Ca urmare a efectelor secundare, pacientele trebuie de asemenea să participe la un program special numit Zulresso REM (Strategie de evaluare a riscurilor) înainte de a le fi administrat medicamentul şi vor fi monitorizate medical în timpul tratamentului, care se realizează pe parcursul a 2,5 zile.

Potrivit Sage Therapeutics, compania farmaceutică care a dezvoltat medicamentul, se preconizează ca Zulresso să fie disponibil începând din luna iunie.

Compania estimează costul tratamentului la între 20.000 şi 35.000 de dolari.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari