Un pacient din Timișoara a decedat după ce ar fi fost operat de un medic voluntar

Familia unui bărbat din Timișoara, operat în cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean Timișoara acuză faptul că pacientul ar fi fost operat de un medic voluntar., și nu de șeful Clinicii, medicul Mihai Ionac, așa cum este menționat în acte.

Potrivit unor informaţii vehiculate de presa locală, plângerea ar viza faptul că deşi operaţia figura că ar fi fost făcută de şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară a spitalului, prof. dr. Mihai Ionac, intervenţia ar fi fost efectuată de un alt medic, care avea contract pentru gărzi, iar pacientul de 67 de ani a decedat ulterior după operaţia la picior.

Sesizarea a fost formulată de fiul decedatului, spre conducerea spitalului, care a înaintat toate documentele consiliului de etică al spitalului, dar a sesizat şi organele de anchetă.

Conducerea Spitalului Judeţean Timişoara a depus o sesizare la Poliţia Timiş, prin care cere stabilirea numelui medicului chirurg care a efectuat o operaţie la nivel vascular, în urma căreia pacientul a decedat, la trei zile după intervenţie.

„Conducerea Spitalului Judeţean Timişoara a depus sesizare la Poliţia Timiş, în urmă cu circa zece zile, în care cere stabilirea numelui medicului chirurg care a făcut o anumită intervenţie chirurgicală. Poliţiştii vor face ancheta în acest sens şi apoi se va vedea dacă este vorba despre o faptă penală sau nu. Parchetul nu ne-a sesizat în acest sens”, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Aurora Voicilă.

- Articolul continua mai jos-

Medicul Mihai Ionac spune că „totul este o minciună” şi pacientul ar fi murit din cauza unei infecţii. Acesta susţine că alături de el a operat un alt medic, care are contract de gărzi cu spitalul.

Medicul Mihai Ionac a ţinut să-l contrazică pe directorul spitalului, care a precizat că pacientul a murit în urma unei hemoragii şi a unui stop cardiorespirator, afirmând că decesul a fost cauzat de o infecţie.

“Pacientul a făcut o infecţie şi sutura noastră vasculară s-a desfăcut. Pacientul era slăbit, el nu a pierdut foarte mult sânge, dar a decedat, el era suferind şi cu inima. Din punct de vedere medical, şi astăzi aş face la fel”, a afirmat Mihai Ionac, potrivit MEDIAFAX.

 

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari