fbpx

Sorina Pintea: ”Fiecare manager de spital trebuie să se preocupe de îmbunătățirea condițiilor pentru pacienți”

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat joică managerii spitalelor trebuie să se preocupe de îmbunătățirea condițiilor pentru pacienți.

„Fiecare manager de spital, fiecare echipă managerială trebuie să se preocupe de ceea ce înseamnă îmbunătăţirea condiţiilor pentru pacienţi, dotarea cu aparatură medicală, atâta vreme cât există această necesitate.  În această perioadă, văzând atât de multe spitale, cunoscând atât de mulţi manageri, am ajuns la concluzia că e responsabilitatea Ministerului Sănătăţii şi a ministrului Sănătăţii să se preocupe inclusiv din acest punct de vedere de îmbunătățirea condițiilor pentru pacienți”, a declarat Ministrul Sănătății.

Sorina Pintea a precizat că va vizita fiecare spital pentru ca acestea să ajugă să arate așa cum arăta spitalul pe care l-a condus înainte să devină ministru.

”Din acest moment, ministrul Sănătăţii va merge în fiecare spital, va analiza fiecare spital, astfel încât, la sfâşitul mandatului sau la sfârşitul unei perioade determinate, fiecare spital să arate cel puţin aşa cum arată spitalul pe care l-am condus înainte de a veni ministru al Sănătăţii”, a afirmat Sorina Pintea, la redeschiderea Secţiei de endocrinologie pediatrică din cadrul Institutului Parhon.

- Articolul continua mai jos-

Sorina Pintea a menţionat că o mare problemă a spitalelor din România este faptul că nu există spaţii pentru arhivă. Ea a precizat că o parte dintre documentele medicale se păstrează nelimitat, iar o altă parte pentru un termen de 10 până la 30 de ani.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari