Unitate pentru arși cu patru paturi, la Spitalul Judeţean din Focșani

La Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani va funcţiona, începând din acest an, o unitate pentru arși cu patru paturi. Aceasta va fi organizată în cadrul Compartimentului de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, potrivit reprezentanţilor unităţii medicale.

„În cadrul Compartimentului de Chirurgie Plastică vom avea o unitate pentru arşi, care este în prezent în curs de organizare. Avem deja două saloane, cu două paturi pentru femei şi două pentru bărbaţi, care corespund cerinţelor din punct de vedere al spaţiului şi dotărilor şi pe care urmează să le dotăm cu căzi speciale. Mai mult decât atât, am avut obligaţia să înfiinţăm, la Terapie Intensivă, o rezervă specială pentru arşi, cu dotare specială. Sperăm ca până în vară, unitatea de arşi să devină funcţională”, a declarat, pentru AGERPRES, managerul spitalului, Constantin Mândrilă.

Prin acestă nouă unitate de arși, spitalul va avea condiții optime pentru tratarea pacienților arși din județ, care au nevoie de condiţii speciale de monitorizare şi tratament.

„Este un mare câştig pentru pacienţii arşi din judeţul nostru. Prin spaţiile nou create, putem realiza o îmbunătăţire, nu numai a condiţiilor de cazare, dar şi a condiţiilor de tratament şi a condiţiilor de întreţinere a leziunii de arsură, prin dotare cu băi a fiecărui salon de arşi, monitorizarea pacientului 24 de ore din 24 şi, mai ales, izolarea de restul pacienţilor care pot contribui, prin microbismul lor, la infectarea leziunilor de arsură”, a declarat, pentru AGERPRES, şeful Compartimentului de Chirurgie Plastică, medicul Corneliu Savin.

Potrivit medicului, arsurile au fost tratate mereu în spitalul judeţean, chiar şi arsurile extensive, de până la 90% din suprafaţa corpului. Tratamentul arşilor, de la sosirea în spital şi până la echilibrarea acestora, s-a efectuat în secţia de terapie intensivă, în rezervele dedicate.

- Articolul continua mai jos-

Asistenţa medicală a pacienţilor arşi ar urma să fie asigurată de trei medici şi mai mulţi asistenţi medicali care lucrează în prezent în cadrul Compartimentului de Chirurgie Plastică, iar reprezentanţii spitalului dau asigurări că, la nevoie, vor suplimenta personalul, pentru asigurarea unui act medical de calitate.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari