179 de decese cauzate de gripă. Oamenii încep să înțeleagă necesitatea vaccinării

De la începutul anului au fost înregistrate 179 de decese cauzate de gripă, cu 50 mai multe decât în 2018. Activitatea virusului gripal a scăzut in ultimele săptămâni, iar oamenii au început să înțeleagă necesitatea vaccinării, potrivit unei declarații făcute de Ministerul Sănătății.

„Din păcate, anul acesta avem 179 de decese în acest moment, anul trecut au fost 129. Un lucru bun este că vaccinurile achiziţionate de Ministerul Sănătăţii pentru populaţia din grupele cu risc s-au epuizat, în sensul că au fost achiziţionate 1.330.000 de doze, s-au efectuat 1.329.000. Deci aproape în totalitate epuizate, semn că oamenii au început să înţeleagă necesitatea vaccinării”, a spus Sorina Pintea, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acesteia, activitatea virusului gripal a scăzut în intensitate, în ultimele două săptămâni, însă trebuie ca oamenii să fie precauţi în continuare.

„Din fericire, activitatea virusului gripal pe teritoriul României a scăzut în ultimele două săptămâni. Totuşi, în ultima săptămână, respectiv săptămâna trecută, au mai fost depistate 1.175 de cazuri de gripă, prin urmare recomandăm precauţie încă, având în vedere că mai avem decese şi cazuri de gripă la nivel naţional”, a menţionat ministrul Sănătăţii.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari