Cadre medicale din Sibiu, amendate pentru că nu au respectat normele de igienă

Cadrele medicale din cele opt spitale din județul Sibiu au fost amendate de Direcţia de Sănătate Publică DSP Sibiu pentru că nu au respectat normele de igienă și au cauzat infecții asociate actului medical.

În ultimii doi ani, inspectorii sanitari au dat 140 sancţiuni contravenţionale constând în 104 avertismente şi 36 amenzi în valoare totală de 30.800 lei. Amenzile au fost plătite de angajaţii spitalelor, din salariile lor.

Secţiile de spital cu risc foarte înalt de infecţii, sunt secţiile chirurgicale, secţiile de boli infecţioase, spaţiile în care se desfăşoară manevre invazive şi secţiile în care pacienţii prezintă particularităţi legate de vârstă cum ar fi nou-născuţi şi prematuri.

Inspectorul şef al DSP Sibiu, Lucian Blăguţiu susţine că, „nivelul raportat al infecţiilor spitaliceşti din România este încă în jurul valorii de 1,4%, în vreme ce în Germania este de cca.8%, adică mult mai mare.”

- Articolul continua mai jos-

DSP Sibiu susţine că spitalele sibiene raportează corect infecţiile, mai ales după scandalul dezinfectanţilor.

Până la finele lunii aprilie 2019 în fiecare spital se va analiza şi stabili ce circulaţie de germeni există şi care este legătura cu nivelul IAAM.

„În urma raportărilor, Ministerul Sănătăţii va face o evaluare a unităţilor sanitare, inclusiv a spitalelor de pneumoftiziologie şi se va elabora o strategie naţională pentru antibiotice şi IAAM. Locul judeţului Sibiu, constant printre primele din ţară privind nivelul IAAM, este datorat activităţilor şi acţiunilor menţionate anterior şi este şi consecinţa faptului că spitalele sunt vechi, de regulă multipavilionare, cu unele circuite defalcate orar. Toate acestea susţin construirea unui nou spital, care ar minimiza sau anula anumite riscuri, ar schimba radical hărţile de risc şi ar creşte calitatea actului medical şi siguranţa pacientului”, a mai susţinut inspectorul şef al DSP Sibiu, Lucian Blăguţiu.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu este format din mai multe clădiri, unele mai noi, altele foarte vechi, de câteva sute de ani, care au fost reabilitate.

Primăria şi Consiliul Judeţean Sibiu şi-au propus să construiască un spital nou, cerând sprijinul Ministerului Sănătăţii şi al Guvernului.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari