România va aduce din Cuba un medicament împotriva cancerului pulmonar

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că autoritățile din România vor încheia un acord cu cele din Cuba pentru a aduce în țara noastră un medicament împotriva cancerului pulmonar.

„Este vorba despre un medicament împotriva cancerului pulmonar. Există mai multe tipuri de medicamente împotriva cancerului pe care cubanezii le produc, dar pe mine personal şi pe domnul ministru Teodorovici ne interesa un tip anume care, foarte interesant, este în studii clinice în America, deşi americanii au embargou. Au impus un embargou şi totuşi acest vaccin este în studii clinice în America. Am avut o discuţie cu partea cubaneză, cu vicepreşedintele Cubei, cu ministrul Sănătăţii, ministrul de Finanţe de acolo şi am agreat un acord. Acordul a fost agreat de MAE şi de Ministerul de Externe cubanez urmează să stabilim data când ne vom duce să îl semnăm acolo împreună cu procedura prin care vom putea aduce aceste medicamente în România„, a declarat Sorina Pintea, marţi seara, la România TV.

Medicamentul împotriva cancerului pulmonar va ajunge în România doar după ce va trece perioada de studii clinice, ceea ce ar putea dura chiar și un an.

„Fiind stat al UE va trebui să aşteptăm până când aceste medicament va trece de perioada de studii clinice şi este foarte bine că este în studii clinice în America pentru că avem posibilitatea să îl aducem în România. Din punctul meu de vedere, poate dura cam un an această poveste. Este un medicament foarte bun”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari