Datorii de peste un milion de euro, la Spitalul Județean Neamț

Spitalul Județean Neamț a anunțat că la sfârşitul lunii februarie, datoriile depăşesc un milion de euro, ca urmare a neachitării acestora de către Ministerul Sănătăţii. Din această sumă, peste 10 miliarde de lei vechi au depăşit termenul de scadenţă de 30 de zile şi este datorată furnizorilor de medicamente şi materiale sanitare, însă există şi restanţe mai vechi, de peste 60 de zile.

Situația de la Spitalul Județean Neamț va fi adusă la cunoștința Ministrului Sănătății de către senatorul liberal Eugen Ţapu. Acesta priveşte cu îngrijorare situaţia datoriilor acumulate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ, datorii care pot pune în pericol actul medical.

„Personalul medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ este pus într-o situaţie foarte delicată, nevoit să raţionalizeze medicamentele şi materialele sanitare, iar cel care are de suferit este pacientul, nevoit să vină cu ele de acasă. Întregul mecanism de decontare a cheltuielilor este excesiv de birocratic, ceea ce duce la întârzieri nepermise şi la sincope în aprovizionarrea cu medicamente şi materiale sanitare. În tot acest timp, colectivului medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă i se cere să facă performanţă, deşi spitalul este subfinanţat”, a declarat, indignat de această situaţie, senatorul liberal.

Senatoru va adresa şi o interpelare pe această temă ministrului Sănătăţii, Sorina Pîntea, prin care îi va cere să precizeze în mod clar care este termenul de achitare a acestor datorii, dar şi soluţiile pe care le are în vedere pentru a preîntâmpina asemenea situaţii.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari