România și Ungaria vor colabora în domeniul transplantului pulmonar

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat încheierea unui memorandum de înțelegere cu Ungaria în domeniul transplantului pulmonar.

”În această dimineață, la Budapesta, împreună cu prof. dr Miklos Kasler, ministrul Sănătății din Ungaria, am convenit încheierea unui Memorandum de Înțelegere între cele două ministere în domeniul transplantului pulmonar. Din punctul nostru de vedere Memorandumul de Înțelegere transmis de partea maghiară este agreat și propunem ca două echipe tehnice din partea ambelor țări să înceapă discuțiile pentru pregătirea detaliilor tehnice ale colaborării”, a declarat Sorina Pintea.

Tot astăzi, au fost demarate discuții și pentru identificarea altor domenii de colaborare, ca de exemplu oncologia și achiziția comună de medicamente și vaccinuri.

Sorina Pintea a subliniat că echipa Ministerului Sănătăţii caută toate soluţiile pentru asigurarea tratamentului corespunzător pentru pacienţii români care au nevoie de transplant pulmonar.

- Articolul continua mai jos-

„Mai avem încă pacienţi pe lista de aşteptare care sunt cazuri complexe şi pentru care facem toate eforturile să găsim soluţii”, a spus ministrul Sănătăţii.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari