Sorina Pintea: ”Întotdeauna vor exista infecţii în spitale, dar important este să fie puţine”

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a precizat că întotdeauna vor exista infecțiile din spitale, important este ca efectele acestora să fie mici.

„Din punct de vedere al infrastructurii, vă dau un exemplu absolut banal: nu se mai poartă faianţa pe pereţi, nu se mai poartă podelele de beton, se pune un parchet antimicrobian, ca să poată fi dezinfectat, până la urmă discutăm despre infecțiile din spitale. Practic asta ne interesează la infrastructură, să avem posibilitatea să facem şi un control al infecţiilor aşa cum trebuie. Nu că nu vor exista. Întotdeauna vor exista infecţii în spitale, dar important este să fie puţine şi efectul lor să fie cât mai mic”, a declarat Sorina Pintea, o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila.

Sorina Pintea recunoaște că este lipsa de personal este o problemă în toată țara, dar speră că medicii vor fi convinși de salarii și de dotări să rămână în țară.

„Lipsa medicilor pe anumite secţii este o chestiune absolut reală. O problemă care există în toată ţara, din păcate, deşi noi am scos foarte multe locuri la rezidenţiat, vom scoate şi anul acesta. Până la urmă trebuie să găsim soluţii să-i ţinem pe medici în ţară. Partea cu salarizarea am rezolvat-o, anul acesta vom rezolva partea cu dotarea. Până la urmă, eu cred că România merită o şansă din punctul acesta de vedere”, potrivit ministrului Sorina Pintea.

- Articolul continua mai jos-

Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila s-a confruntat, la sfârşitul anului trecut, cu o gravă criză de medicamente, generată, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Brăila, Iulian Chiriac, de majorările salariale ale personalului medical, ceea ce a făcut ca 80% din bugetul spitalului să meargă spre această parte de cheltuieli.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari