Protest la Spitalul Județean Reșița față de diminuarea sporurilor

Salariaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa au organizat un nou protest în curtea unităţii medicale, nemulţumiţi de diminuarea sporurilor.

„Nemulţumirea personalului din Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa este cauzată de faptul că, dacă anul trecut primeau aceste sporuri la maximum, acum a fost dată o dispoziţie prin care acestea au fost reduse la minimum. Lumea este foarte nemulţumită de diminuarea sporurilor. În special infirmierele şi femeile de serviciu, cărora anul acesta le-au crescut salariile conform Legii nr. 153, dar dacă sporurile le sunt tăiate de la maxim la minim, creşterea salarială, practic, nu există, nu se simte deloc. Iar pentru că după întrevederea cu managerul spitalului nu s-a ajuns la nicio concluzie, aşteptăm protestele la nivel naţional ale Sindicatului Sanitas”, a declarat liderul sindicatului din Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Maria Galescu.

Managerul spitalului a declarat că în acest moment în legislație nu există o altă soluție alternativă.

„Eu cred că sunt nişte proteste fireşti, doar că, din păcate, foarte mulţi dintre cei aflaţi în curtea spitalului nu au avut informaţiile corecte. Ca şi până acum, am încercat să port discuţii cu toţi. Le-am explicat exact care este situaţia şi cred că acum au înţeles că a fost o măsură pe care noi am aplicat-o sută la sută legal şi că nu aveam altă soluţie alternativă. Noi am făcut absolut tot ceea ce se putea face. A fost singura soluţie. Când va apărea o schimbare în legislaţie, am promis tuturor că voi invita sindicatele şi de a două zi vom mări sporurile de la minim până la valoarea pe care ne-o va permite acea sumă”, a susţinut managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari