O mămică acuză asistentele de la Spitalul Orășenesc din Videle de neglijență

Spitalul Orășenesc Videle a demarat o anchetă după ce mama unui băiețel de un an și cinci luni a acuzat asistentele că nu au vrut să schimbe branula copilului deși din cateter se scurgea un lichid cu miros urât.

„Mi-au nenorocit copilul, din cauză că nu au ele chef, dacă îşi scoate copilul branula, să îi pună alta!!! Când m-am dus la ele să le spun, că mi-a zis copilul că îl doare, au spus că nu îi face nimic un bandaj. Apoi m-am dus în cameră la reanimare şi i-am desfăcut-o (…). L-am întrebat dacă îl mai doare şi a zis că nu (1 an şi 5 luni). Apoi, m-am uitat sub bandaj şi am văzut că îi curge ceva… am fost la ele, i-a desfăcut-o (branula  n.r.) şi tot ele erau mirate…. că <de ce să fi făcut aşa>. Le-am zis să îi dea cu ceva că miroase a putrezit şi au zis că să mă duc să îl spăl cu apă şi săpun, l-am spălat… şi degeaba. Ne-a drumul acasă, le-am spus să îmi dea o cremă, orice, să nu se infecteze şi mi-au spus că nu are nevoie de nimic, că îi trece”, a scris femeia pe Facebook.

Directorul Spitalului Orășenesc din Videle a declarat că băiețelul a suferit o iritație de la leucoplast, branula nu a provocat o infecție, dar ca a fost demarată o anchetă.

„Am făcut o comisie pentru anchetă disciplinară să vedem ce s-a întâmplat, aş vrea să o aduc şi pe mămică, să o ascultăm, să spună ce ce s-a întâmplat. Am făcut investigaţii şi am văzut despre ce este vorba. Acel leucoplast a prins un pic de umezeală, copiii sunt foarte sensibili şi au acea umezeală. Deci nu a fost infecţie, sub nicio formă. În momentul în care i se face tratamentul i se aplică la copil o branulă, pentru a nu face înţepături. Această branulă dacă se defectează şi nu mai merge tratamentul, se schimbă. Acum nu ştiu dacă i-a schimbat branula, dacă a stat cinci zile internat. Nu există infecţie, nu există un pericol, a fost o iritaţie, o simplă iritaţie”, a declarat directorul, potrivit MEDIAFAX.

În același timp, directorul spitalului o acuză pe mamă că nu a supravegheat copilul, a preferat să stea la telefon sau afară la țigară.

- Articolul continua mai jos-

Copilul a fost internat pe data de 9 martie, exact în ziua când mama a împlinit 18 ani, cu o insuficienţă respiratorie, a venit într-o stare foarte gravă, este dintr-o localitate la zece kilometri de Videle, din judeţul Giurgiu, a fost internat pe 9, iar pe 14 a fost externat, cu diagnostic ameliorat, într-o stare foarte bună, potrivit directorului spitalului.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari