fbpx
Acasă Ştiri Medicale O mămică acuză asistentele de la Spitalul Orășenesc din Videle de neglijență

O mămică acuză asistentele de la Spitalul Orășenesc din Videle de neglijență

Spitalul Orășenesc Videle a demarat o anchetă după ce mama unui băiețel de un an și cinci luni a acuzat asistentele că nu au vrut să schimbe branula copilului deși din cateter se scurgea un lichid cu miros urât.

„Mi-au nenorocit copilul, din cauză că nu au ele chef, dacă îşi scoate copilul branula, să îi pună alta!!! Când m-am dus la ele să le spun, că mi-a zis copilul că îl doare, au spus că nu îi face nimic un bandaj. Apoi m-am dus în cameră la reanimare şi i-am desfăcut-o (…). L-am întrebat dacă îl mai doare şi a zis că nu (1 an şi 5 luni). Apoi, m-am uitat sub bandaj şi am văzut că îi curge ceva… am fost la ele, i-a desfăcut-o (branula  n.r.) şi tot ele erau mirate…. că <de ce să fi făcut aşa>. Le-am zis să îi dea cu ceva că miroase a putrezit şi au zis că să mă duc să îl spăl cu apă şi săpun, l-am spălat… şi degeaba. Ne-a drumul acasă, le-am spus să îmi dea o cremă, orice, să nu se infecteze şi mi-au spus că nu are nevoie de nimic, că îi trece”, a scris femeia pe Facebook.

Directorul Spitalului Orășenesc din Videle a declarat că băiețelul a suferit o iritație de la leucoplast, branula nu a provocat o infecție, dar ca a fost demarată o anchetă.

„Am făcut o comisie pentru anchetă disciplinară să vedem ce s-a întâmplat, aş vrea să o aduc şi pe mămică, să o ascultăm, să spună ce ce s-a întâmplat. Am făcut investigaţii şi am văzut despre ce este vorba. Acel leucoplast a prins un pic de umezeală, copiii sunt foarte sensibili şi au acea umezeală. Deci nu a fost infecţie, sub nicio formă. În momentul în care i se face tratamentul i se aplică la copil o branulă, pentru a nu face înţepături. Această branulă dacă se defectează şi nu mai merge tratamentul, se schimbă. Acum nu ştiu dacă i-a schimbat branula, dacă a stat cinci zile internat. Nu există infecţie, nu există un pericol, a fost o iritaţie, o simplă iritaţie”, a declarat directorul, potrivit MEDIAFAX.

Articolul continua mai jos

În același timp, directorul spitalului o acuză pe mamă că nu a supravegheat copilul, a preferat să stea la telefon sau afară la țigară.

Copilul a fost internat pe data de 9 martie, exact în ziua când mama a împlinit 18 ani, cu o insuficienţă respiratorie, a venit într-o stare foarte gravă, este dintr-o localitate la zece kilometri de Videle, din judeţul Giurgiu, a fost internat pe 9, iar pe 14 a fost externat, cu diagnostic ameliorat, într-o stare foarte bună, potrivit directorului spitalului.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,917FaniÎmi place
1,230AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Cancerul de colon, o boală tratabilă

Cancerul de colon este a doua cauză de mortalitate dintre toate tipurile de cancer...

Chirurgia estetică și de reconstrucție a zonei genitale feminine – ce trebuie să știi

Chirurgia vaginului, a labiilor și a himenului - e un subiect... tabuu, pentru mulți,...

Boli digestive care dau dureri de stomac

4 boli digestive care dau dureri de stomac. Durerile la nivelul stomacului sunt foarte...

Adenomul de prostată – simptome, diagnostic, tratament

Adenomul de prostată este termenul cel mai des utilizat atât de pacienţi cât şi...

Ce este și cum se manifestă anxietatea

Anxietatea și stresul sunt reacții normale ale organismului, care ne ajută să facem față...

Fibroza chistică – Cauze, simptome, factori de risc, tratament

Ce este fibroza chistică? Fibroza chistică sau mucoviscidoza este o afecțiune genetică, ce...