Spitalul Județean Brăila intra în renovare. Renunță la saloanele cu șase pacienți

Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila va intra într-un amplu proces de reabilitare. Unitatea spitalicească va renunța astfel la saloanele cu șase pacienți, vor fi saloane cu maxim 3-4 pacienţi cu grup sanitar propriu.

„Vor intra în reabilitare ambele corpuri, A şi B, sunt semnate deja contractele. Arhitecţii sunt tineri, cu viziune, se va lucra mult pe partea hotelieră, în sensul în care vor fi saloane cu duş propriu, cu grup sanitar propriu şi, ceea ce este foarte important, vor fi mai puţini pacienţi în salon. Am făcut o structură de spital care să fie cât mai flexibilă, astfel încât să nu mai fie saloanele cu șase pacienți, ci vor fi saloane cu maxim 3-4 pacienţi, astfel încât confortul lor să fie cât mai bun”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Iulian Francisk Chiriac.

Iulian Francisk Chiriac a declarat că prioritatea Consiliului Judeţean Brăila în anul 2019 va fi reprezentată de domeniul sănătăţii, în special în Spitalul Judeţean de Urgenţă.

„Pentru anul 2019, primul punct pe ordinea de zi va fi sănătatea. Avem planul de investiţii, dacă ne ţinem de el sperăm să avem în curând un spital sănătos. Sperăm să ajungem acolo încât spitalul să nu mai aibă nevoie de absolut nimic, mă refer la materiale sanitare şi medicamente”, a declarat Chiriac, în conferinţă de presă.

- Articolul continua mai jos-

Suma investită în ultimii doi ani în modernizarea şi dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila şi a Unităţii de Primiri Urgenţe se ridică la trei milioane de euro, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean.

De asemenea, pentru investiţiile făcute în sănătate în perioada 2014-2018 cu fonduri europene, prin Programul Operaţional 2014-2020, Consiliul Judeţean Brăila a recuperat de la Uniunea Europeană douăzeci de milioane lei, bani care au mers în fondurile de rezervă ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Spitalului din oraşul Făurei şi Spitalului de Pneumoftiziologie.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari