fbpx
Acasă Ştiri Medicale Ministrul Sănătății: ”Nu renunțăm la plafonarea sporurilor la nivelul lunii decembrie 2018”

Ministrul Sănătății: ”Nu renunțăm la plafonarea sporurilor la nivelul lunii decembrie 2018”

Ministerul Sănătății nu va renunța la plafonarea sporurilor angajaților din Sănătate, la nivelul lunii decembrie 2018, deoarece această plafonare este cuprinsă în Ordonanța 114.

“În acest moment nu e posibil să se schimbe acest lucru (plafonarea sporurilor, n.r.), e vorba de aplicarea Ordonanței 114 când vorbim de sporurile plafonate la decembrie 2018. Ordonanța 114, spune foarte clar că sporurile se acordă, în limita celor acordate în decembrie 2018″, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, pentru AGERPRES,  la finalul întâlnirii cu liderii sindicali care au protestat în fața instituției de resort.

Plafonarea sporurilor a determinat însă creșteri salariale mai mici pentru angajații din sănătate, însă potrivit Ministrului, nu au existat diminuări salariale. Sorina Pintea a explicat că salariile medicilor și asistentelor medicale se află la nivelul anului 2022, astfel că nu puteau fi așteptări pentru creșteri salariale foarte mari.

“Plafonarea sporurilor la nivelul decembrie 2018 a dus, într-adevăr, la o majorare mai mică decât cea așteptată, dar nu este vorba de scăderi. 100 de lei este o majorare salarială, nu este o scădere. Din punctul meu de vedere e foarte clar, în lege scrie că de la 1 ianuarie se crește cu un anumit procent, erau niște calcule foarte simplu de făcut. Salariile medicilor și asistentelor au crescut până la nivelul anului 2022, asistenta medicală nu înțeleg ce nivel de așteptare avea, pentru că salariul asistentei medicale e la nivelul 2022. Vorbim de personal auxiliar, de îngrijitoare, infirmiere, brancardieri, biologi, fizicieni, farmaciști, care au intrat în grile la nivel 2019 cu un anumit procent, e adevărat, nivelul de așteptare era mai mare, dar repet, sunt niște calcule care puteau fi făcute”, a afirmat ministrul Sănătății.

Sorina Pintea a adus în discuție nevoia restructurării din sistemul sanitar, fără a exista însă concedieri.

“E nevoie de restructurare, astfel încât fiecare spital să își adapteze serviciile medicale nevoii de servicii medicale din zonă. Aș vrea să vă explic: dacă, de exemplu, într-un spital avem 30 de paturi de Chirurgie, care sunt utilizate în proporție de 50%, iar Medicina Internă are un grad de utilizare de peste 100%, este clar că trebuie să transformăm paturi de Chirurgie în Medicină Internă. Deci nu este vorba de concedieri, ci pur și simplu de adaptare la nevoia de servicii medicale din zonă”, a adăugat Sorina Pintea.

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

12,932FaniÎmi place
140AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Prof.Univ. Dr. Benedek Imre - Cum păstrăm inima sănătoasă?

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Dr. Călin Homorodeanu despre ce este un infarct miocardic

Fiecare ieşire în centrul Clujului este însoţită, inevitabil, de tracerea unei ambulanţe, care duce...

Cefaleea – Durere de cap sau migrenă?

Durerea de cap și migrena sunt amândouă cunoscute sub denumirea comună de cefalee. Dacă nu...

Laringita acută, abordare terapeutică

Laringita acută este o inflamație a laringelui, cauzele afectării acestuia fiind în principal de...

Tehnologia 3D printing în cardiologie

În ultimii ani, tehnologia 3D printing a început să pătrundă și în medicină. Unul...

Hernia – Tehnici complexe, minim invazive în chirurgia herniilor

Hernia reprezintă o afecțiune frecvent întâlnită în patologia chirurgicală, în special la sexul masculin,...

Neuropatia diabetică, complicație periculoasă a diabetului zaharat

Neuropatia diabetică - Atenție la pierderea sensibilității la atingere la nivelul picioarelor! În mod normal, distrucția...