Proiect legislativ pentru stimularea donării de sânge și creșterea numărului de donatori

Deputaţii au adoptat un proiect de lege ce urmărește stimularea donării de sânge și creșterea numărului de donatori.

Prin acest proiect se introduce un serviciu de mulțumire pentru mobilizarea donatorilor la nivelul tuturor centrelor de transfuzie sanguină din țară.

Pentru stimularea donării de sânge periodică și a crește numărul de donatori constanți indispensabili în cazul unor boli oncologice, se propune trimiterea unor mesaje de mulțumire pe telefonul mobil către donatorii de sânge, de fiecare dată când sângele donat de ei ajută la savarea unei vieți.

Cel care primește un astfel de mesaj va fi invitat în același timp la un nou gest de donație. Acesta poate fi invitat să devină un donator constant.

- Articolul continua mai jos-

Astfel donatorii de sânge vor primi un mesaj de mulțumire pentru faptul că au donat sânge, un mesaj în ziua când sângele a fost folosit pentru a salva o viață, un mesaj de solicitare în situații de urgență sau la demararea unor campanii de donare de sânge, respectiv propunerea de a deveni donator constant.

Scopul comunicării este de a-i face pe donatori să înțeleagă ce constribuție semificativă are gestul lor.

În țara noastră numărul donatorilor de sânge este la jumătatea celui necesar și faptul că numărul donatorilor constanți nu depășește 10.000 de persoane la nivel național, promovarea donării de sânge prin campanii aduce suplimentar un număr semnificativ de 20.000 de donatori ocazionali ai căror fidelizare – transformarea lor în donatori constanți, întâmpină dificultăți.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari