Cheltuielile cu salariile în Spitalul Județean Zalău se ridică la 2 milioane de lei pe lună

Lunar, Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău cheltuie două milioane de lei cu salariile celor 1300 de angajați. Astfel, cheltuielile cu salariile reprezintă 80% din cheltuielile celei mai mari unităţi spitaliceşti din Sălaj.

„Cheltuielile cu salariile, în Spitalul Judeţean, pe lună, este echivalentul a două milioane de lei. Fondul de salarii, în spitalul judeţean, pe an este mai mare decât fondul de salarii în administraţia publică locală pentru aparatul propriu. Consiliul Judeţean şi toate primăriile, cu aparatul propriu, au un fond de salarii mai mic decât Spitalul Judeţean, într-un an de zile. Salariul mediu net, în Spitalul Judeţean, este 4.800 de lei pe lună, aproape dublu decât salariul mediu net pe economie în judeţul Sălaj şi asta e foarte bine”, a declarat Tiberiu Marc.

Spitalul întâmpină însă probleme în asigurarea bugetului deoarece numărul actual de paturi pentru care există contract cu Casa Judeţeană de Sănătate asigură doar jumătate din finanţarea totală necesară.

„Spitalul judeţean, care oferă peste 70% din serviciile medicale din judeţ îşi asigură din contractul cu Casa de Sănătate mai puţin de jumătate din veniturile totale. Cealaltă parte de venituri este din diverse surse: programele naţionale, venituri proprii ale spitalului şi contribuţii ale Consiliului Judeţean, în principal pe zona de infrastructură sau dotare cu aparatură. Deci, în principal, în spitalizare cheltuielile sunt mai mari decât veniturile pe care le realizăm din contractul cu Casa şi asta este o problemă. Din evaluările noastre, pentru a acoperi acum nevoia de venituri din contractul cu Casa, ar trebui să contractăm mai mult cu 43 de paturi. Acum avem în contract 664 de paturi”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean.

Potrivit acestuia, în prezent la Spitalul Judeţean lucrează 1.280 de persoane, din care 180 sunt medici, necesarul de personal fiind însă de de 1.424 de persoane.

- Articolul continua mai jos-

Tiberiu Marc a precizat că pentru 2019 veniturile din contractul cu Casa de Sănătate scad de la 47% la 40%, iar cele de personal cresc de la 77% la 80%.

Potrivit datelor prezentate marţi, numărul de pacienţi externaţi în 2018 de Spitalul Judeţean Zalău a fost de 26.000, numărul de spitalizări de zi de aproape 22.000, consultaţiile în UPU – 48.500 şi numărul de consultaţii în ambulator – 122.500

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari