fbpx
Acasă Ştiri Medicale Realizarea Centrului de Fizioterapie din Bălcești, se amână pe termen nedefinit

Realizarea Centrului de Fizioterapie din Bălcești, se amână pe termen nedefinit

Conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea anunța la începutul anului că Spitalul Judeţean intenţionează să deschidă în prima jumătate centrul de fizioterapie din Bălcești, cu 40 de paturi, ce va funcţiona în clădirea fostului spital din localitate.

Renovarea clădirii fostului spital, în vederea realizării centrului de fizioterapie din Bălcești a căzut în sarcina primăriei, iar edilul afirmă că nu poate fi respectat termenul stabilit, respectiv 31 martie.

“Ne-au dat termen ca până pe 31 martie să renovăm acest spaţiu, ceea ce este imposibil pentru noi. Costurile pentru amenajarea spaţiilor, precum şi amploarea lucrărilor necesare pentru funcţionarea structurii medicale propuse necesită parcurgerea procedurilor specifice de achiziţie publică iar pentru îndeplinirea acestora e nevoie de câteva luni, nu de câteva săptămâni, cât ne-au cerut ei. Apoi, chiar dacă am rezolva cu licitaţia, noi nu avem încă aprobat bugetul şi nu putem să alocăm în acest moment fonduri pentru realizarea acestei investiţii, chiar dacă avem banii necesari”, a precizat, pentru AGERPRES, primarul oraşului Bălceşti, Constantin Aleca.

Anterior, conducerea Spitalului Judeţean a transmis un comunicat de presă în care îşi exprimă îngrijorarea că Centrul de fizioterapie Bălcești ar putea să nu se mai realizeze.

Articolul continua mai jos

“Vă informăm că a fost înaintat Primăriei oraşului Bălceşti proiectul final pentru înfiinţarea unei secţii de Recuperare Medicală şi Fizioterapie, precum şi a unei componente de gardă medicală, la domiciliu, absolut necesară pentru rezolvarea urgenţelor medicale din oraşul Bălceşti şi zonele limitrofe. Conform angajamentului domnului primar al oraşului Bălceşti, spaţiul în care poate fi amenajat Centrul de fizioterapue Bălcești ar fi urmat să fie pus la dispoziţia SJU Vâlcea, renovat la standardele impuse de legislaţie, de către Consiliul Local al Oraşului Bălceşti şi de către domnul primar Constantin Aleca. Am primit însă o adresă semnată de domnul primar prin care ne informează că îşi doreşte altă structură, dar care nu întruneşte condiţiile legale pentru a fi înfiinţată”, se arată în comunicatul citat.

Spitalul din Bălceşti, unitate sanitară ce asigura asistenţa medicală pentru circa 50.000 de oameni din 13 localităţi din sudul judeţului Vâlcea, a fost închis în 2011, prin ordin al Ministerului Sănătăţii. În acelaşi an, clădirea a primit destinaţia de cămin de bătrâni. În 2017, a fost desfiinţat însă şi căminul de bătrâni.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,917FaniÎmi place
1,220AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Colica biliară – Cauze, simptome, complicatii, tratament

Ce este colica biliară? Colica biliară se manifestă prin dureri abdominale constante sau intermitente...

Eczema – simptome, cauze și tipuri de tratament

Denumită și dermatită, eczema reprezintă una dintre cele mai comune afecțiuni dermatologice. Deși apare...

Atacul de panică – simptome, diagnostic și tratament

Atacul de panică şi tulburarea de panică fac parte din grupul tulburărilor anxioase. Atacul...

Coxartroza – simptome, cauze, tratament chirurgical

Artroza articulației coxo-femurale (coxartroza) reprezintă localizarea leziunilor cronice degenerative la nivelul articulației șoldului. Este...

Tulburarea obsesiv-compulsivă – Cauze, factori de risc, tratament

Ce este tulburarea obsesiv-compulsivă (TOC)? Tulburarea obsesiv-compulsivă (TOC) este o tulburare de anxietate caracterizată...

Virusul HPV și impactul acestuia asupra sănătății

Șansa să fi auzit măcar osingură dată de virusul HPV este mare. Infecția HPV...