fbpx
Acasă Ştiri Medicale Secția UPU de la Spitalul de Pediatrie Sibiu va fi extinsă

Secția UPU de la Spitalul de Pediatrie Sibiu va fi extinsă

Unitatea de primiri urgenţe de la Spitalul de Pediatrie Sibiu va avea mai mult spaţiu şi va fi mai bine dotată, în urma unui proiect finanțat din fonduri europene.

“Acesta este al optulea contract pe care Primăria Sibiu îl încheie pentru finanţarea din fonduri europene în actualul exerciţiu financiar. Pe lângă investiţiile din bugetul local, Spitalul de Pediatrie Sibiu se dezvoltă cu fonduri europene. În exerciţiul financiar precedent am construit un centru de cercetare şi telemedicină în bolile neurologice, iar acum extindem şi dotăm Unitatea de primiri urgenţe şi vom moderniza Ambulatoriul Spitalului”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Prin acest proiect se va realiza recompartimentarea şi extinderea spaţiului alocat primirii urgenţelor la parterul clădirii, instalarea unui sistem de ventilaţie, climatizare şi tratare a aerului, înlocuirea sistemului de distribuţie a fluidelor medicale, amenajarea accesului în compartimentul de primiri urgenţe şi optimizarea acestuia pentru persoanele cu dizabilităţi, amenajarea unui grup sanitar pentru persoanele cu dizabilităţi.

O altă componentă a proiectului ce vizează Spitalul de Pediatrie Sibiu presupune dotarea cu echipamente moderne care să asigure o diagnosticare rapidă şi precisă.

Articolul continua mai jos

Compartimentul de Primiri Urgenţe va avea propriu laborator de analize dotat cu aparatură performantă. În prezent analizele în Compartimentul Urgenţe se efectuează pe aparate vechi şi, din această cauză, sunt trimise de multe ori la Laboratorul de analize medicale a Spitalului care funcţionează în altă locaţie, cea de pe strada Pompeiu Onofreiu. Acest compartiment va fi dotat cu o trusă specială de video-endoscopie utilizată pentru extragerea corpilor străini pe care copiii îi înghit accidental, un aparat performant pentru radiografii şi examinări radioscopice (Roentgen) ce va permite investigarea radiografică, completată de cea fluoroscopică acolo unde este cazul, reducând astfel timpul de aşteptare a pacienţilor, un microscop oftalmologic.

Contractul pentru modernizarea unităţii de primiri urgenţe are o valoare de 6,78 milioane lei.

Primăria Sibiu a depus un al doilea proiect pentru modernizarea Spitalului de Pediatrie Sibiu cu fonduri europene, acesta aflându-se în prezent în evaluare. Prin acesta se vor dota ambulatoriile de chirurgie, ortopedie, dermatologie, ORL, oftalmologie, dar şi a celor de endocrinologie şi alergologie.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,920FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Ce este dependența de internet? Tipuri, efecte negative, tratament

Ce este dependența de internet? Cu toate că internetul este astăzi parte integrantă a...

Imunitatea – definiție și rol. Când scade și cum o creștem?

Cu siguranță mulți dintre noi au început deja să ia diverse vitamine pentru a-și...

Rezecțiile colo-rectale laparoscopice, în cancerul de colon sau rect

Rezecţia colo-rectală reprezintă îndepărtarea unui segment al intestinului gros cu sau fără restabilirea continuităţii digestive. Pot...

Sinuzita – simptome, tratament și complicații

Sinuzita – simptome, tratament și complicații. SFATUL MEDICULUI prof. dr. Maria Beuran, medic primar...

Virusul HPV și impactul acestuia asupra sănătății

Șansa să fi auzit măcar osingură dată de virusul HPV este mare. Infecția HPV...

Iritațiile zonei anale. Ce trebuie știut despre ele. 4 sfaturi de urmat

Iritațiile zonei anale. Subiectul rămâne încă relativ tabu astăzi, cu toate că e o...