Serviciul de Ambulanţă Giurgiu are în dotare o autospecială cu un milion de kilometri la bord

Parcul auto al Serviciului de Ambulanță Giurgiu se înnoiește treptat, dar încă mai există autospeciale vechi, dintre care una are o vechime de 12 ani și un milion de kilometri la bord.

„Parcul auto al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Giurgiu este format din 38 de ambulanţe, dintre care cinci de tip B1, B2 au fost achiziţionate în luna decembrie 2018 prin fonduri europene. Aşteptăm ca în următoarele două luni să mai primim două ambulanţe de tip C şi, gradual, cele vechi vor fi înlocuite. Cea mai veche ambulanţă deținută de Serviciul de Ambulanță Giurgiu este din anul 2007 şi are un milion de kilometri la bord. Toate ambulanţele sunt dotate cu aparatură, pentru cele vechi facem tot efortul să le sprijinim şi pe partea mecanică şi să le întreţinem. Toate ambulanţele noastre pleacă în teren, inclusiv ambulanţa cu un milion de kilometri la bord deoarece avem pus la punct un program de întreţinere mecanică a maşinilor”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Giurgiu, Simion Lăudat.

O altă problemă pe care o are Serviciul de Ambulanță Giurgiu este lipsa personalului. În prezent aici lucrează lapte medici. Au fost scoase trei posturi la concurs, dar nu s-a prezentat nimeni.

„Un post este vacant din anul 2016, s-au mai organizat concursuri, dar nu a venit nimeni, iar alte două posturi sunt vacante din luna februarie 2019. Toate posturile au fost scoase la concurs la începutul acestei luni, mai avem termen de înscriere încă două săptămâni de zile, dar încă nu s-a înscris nimeni”, a completat Simion Lăudat.

- Articolul continua mai jos-

Până la completarea posturilor vacante, medicii de la SAJ Giurgiu cu competenţă în medicină de urgenţă fac multe ore suplimentare.

 

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari