Sorina Pintea: ”Trebuie să investim în specialiști pentru a îmbunătăți serviciile medicale”

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea la conferința de lansare a proiectului „Dă o şansă vieţii – Program naţional de îngrijire a gravidei şi copilului”,

În prima etapă a acestui proiect, se asigură sprijinul necesar pentru derularea  programelor de îngrijire ale mamei și copilului.

În această etapă, vor fi organizate workshop-uri la nivelul celor opt regiuni, cu reprezentanţii spitalelor care au în structură secţii sau compartimente de obstetrică-ginecologie, pentru a fi stabilită metodologia de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce prenatal şi procedurile de lucru care vor fi implementate în etapa a II-a proiectului.

De asemenea,  vor fi recrutați si formați  376  de medici și personal   din asistența medicală,  90% dintre cursanți fiind din regiunile defavorizate din țară.

- Articolul continua mai jos-

„Aşa cum deja am declarat, anul acesta va fi finalizată licitaţia demarată în 2018 pentru achiziţia a 1.000 de incubatoare pentru dotarea tuturor unităţilor sanitare din România care au în structură maternităţi. De asemenea, va continua dotarea cu aparatură imagistică de înaltă performanţă a secţiilor de neonatologie şi ginecologie. Investim în aparatura medicală, însă este absolut necesar să încurajăm pregătirea resursei umane, să investim în specialişti, pentru că doar aşa vom reuşi să îmbunătăţim serviciile de îngrijire a gravidei şi copilului”, a declarat Sorina Pintea,ministrul Sanatatii.

De asemenea, in acesta etapa a Proiectului,  se vor dezvolta, la nivel national,  ghiduri  de interventie, informare, educare, nediscriminare  si constientizare in randul femeilor privind  importanta controalelor medicale prenatale.

De asemenea, în această etapă a proiectului, se vor dezvolta, la nivel naţional, ghiduri de intervenţie, informare, educare, nediscriminare şi conştientizare în rândul femeilor privind importanţa controalelor medicale prenatale.

„Activităţile din acest proiect vor duce la o îmbunătăţire a serviciilor medicale destinate gravidelor şi copiilor. Acest proiect va ajuta la definirea politicilor Ministerului Sănătăţi pentru mamă şi copil”, a mai declarat Sorina Pintea, citată de comunicatul MS.

Proiectul lansat luni este finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman, cod apel „POCU 4.9” şi are ca scop creşterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate şi de servicii orientate către prevenţie, depistare precoce (screening), diagnostic şi tratament precoce pentru principalele patologii în toate cele 8 regiuni ale ţării.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari