Probleme grave în spitalele de urgență din București: lipsesc dotările și medicamentele

Spitalele de urgență din București se confruntă cu probleme grave, recunoscute chiar de Ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Astfel, cea mai mare problemă este lipsa dotărilor, urmată de lipsa medicamentelor și a personalului.

”În toate spitalele de urgență lipsa aparaturii își spune cuvântul, pentru că, până la urmă, sunt spitale de urgenţă de interes naţional. Sunt foarte multe cazuti grave care se transferă aici, dar, din păcate, lipsa dotării îşi spune cuvântul în marea majoritate a spitalelor de urgenţă din Bucureşti. Foarte interesant şi ciudat din punctul meu de vedere este faptul că lipseşte aparatura de radiologie imagistică, aparatura performantă, şi aici mă refer la CT, la aparate de rezonanţă magnetică, angiografe”, a declarat Sorina Pintea.

Președintele Asociației Pacienților a declarat că există plângeri atât din partea pacienților, cât și din partea medicilor, privind lipsa aparaturii în spitalele de urgență.

”Avem plângeri atât de la medici, cât și de la pacienți, care de multe ori trebuie să facă în privat anumite investigații medicale. Pentru că în spitale ba sunt defecte, pentru că managerii nu au încheiat contracte de service, ba nu au fost reparate. Noi am constatat că și tensiometrele dintr-o secție sunt vechi, imprecise, nesigure”, a declarat Vasile Barbu, președinte Asociația Pacienților.

Cei mai afectați de lipsa aparturii și a medicamentelor sunt pacienţii. Aceștia sunt de multe ori nevoiți să își achite singuri medicamentele.

- Articolul continua mai jos-

”Acest lucru nu este legal. Sau dacă într-un anumit moment spitalul nu a reuşit să achiziţioneze un anumit medicament, iar pacientul este internat în spital, conform legii, pacientul are dreptul să ceară rambursarea sumei pe care a plătit-o. Pacienţii nu-şi cunosc drepturile, foarte puţine spitale decontează. Spun că n-au solicitări, dar dacă pacientul nu este informat, nu are de unde să ştie”, a declarat Sorina Pintea.

Numărul pacienţilor care ajung în spitalele de urgenţă este în creştere. În 2015: 4.650.401, în 2018: 5.382.178.

De menționat e că toate datele prezentate au fost obținute în urma solicitării Digi24.

 

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari