fbpx

Doar 2% din populația României donează sânge

Potrivit statisticilor recente, doar 2% din populația României donează sânge. Este un procent îngrijorător, având în vedere faptul că 60% din populaţie va avea nevoie de sânge la un moment dat.

În medie, necesarul de sânge din România este de 500.000 de unităţi, în Bucureşti fiind nevoie de 1.000 de unităţi zilnic. Neexistând substitut pentru sângele uman, este nevoie de mobilizarea cât mai multor oameni pentru a da şanse la viaţă

În prezent, în domeniul hematologiei, peste 70% din transplanturile efectuate în lume se fac folosind celule stem hematopoietice recoltate din sângele periferic. Rămân ca aproximativ 30% din transplanturile efectuate în lume să se facă cu celule stem recoltate direct din măduva osoasă.

Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti prin Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti organizează marţi, 12 martie, workshop-ul „Donează – Salvează vieţi”, unde se va discuta despre importanţa donării de celule stem şi sânge, precum şi despre paşii pe care orice persoană îi poate face mai departe în acest sens.

- Articolul continua mai jos-

„Având în vedere creşterea numărului de pacienţi care necesită transfuzii de sânge sau transplant de celule stem, venim în întâmpinarea studenţilor, dar şi a publicului larg, cu informaţii importante legate de procesul de donare şi de beneficiile acestuia. Doar 2% din populațiA României donează sânge. Subliniem importanţa celulelor stem, întrucât au capacitatea să se diferenţieze în orice tip de celulă adultă din sânge sau din sistemul imunitar, ajutând astfel pacientul în lupta sa pentru sănătate”, a declarat Rareş Băloi, preşedintele SSMB.

 

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari