Angajații Institutului Clinic Fundeni vor semna un angajament anti-mită

Toți angajații Institutului Fundeni, medici, asistenţi şi restul personalului medical, vor trebui să semneze un angajament anti-mită.

Mai multi, tot personalul medical va trebui să garanteze prin semnătură că nu a fost implicat în în „fapte de mituire, corupție sau probleme similare”. Dacă nu-şi vor respecta angajamentul, se vor lua măsuri disciplinare, anunţă managerul Institutului Fundeni, potrivit DIGI 24.

Deciza Institutului Fundeni privind instituirea unui angajament anti-mită vine în contextul numeroaselor discuții din spațiul public privind existența fenomenului de șpagă în spitale, în ciuda creșterii semnificative a salariilor.

Săptămâna trecută, cinci medici ortopezi din Piatra-Neamț au fost reținuți pentru luare de mită.

- Articolul continua mai jos-

Situația este recunoscută și de ministrul Sănătății, Sorina Pintea care a declarat că se vor lua măsuri pentru a limita acest fenoment.

„Ştim foarte bine că aceste plăţi informale există şi încă se practică acest sport. Odată cu majorarea salariilor, teoretic lucrurile ar fi trebuit să intre într-un declin, nu au intrat. Eu cred că va mai trece o perioadă de timp, dar până la urmă este vorba despre educaţie, de educaţia pacientului, de educaţia aparţinătorului. Este un act între medic şi pacient. Noi nu putem interveni. Putem doar să spunem că nu este normal că se întâmplă aşa. (….) Punctual, au început campanii în anumite spitale. Ministerul Sănătăţii discută şi a discutat cu sindicatele pe acest subiect şi probabil că o să pornim şi noi o campanie împreună cu sindicatele, pentru că cu toţii trebuie să ne asumăm. Este o problemă a sistemului şi este şi problema noastră”, a spus Pintea

 

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari