Țigările electronice, asociate cu bolile cardiace

Persoanele care utilizează țigările electronice sunt mai des afectate de bolile cardiace, comparativ cu persoanele care nu folosesc aceste produse.

Studierea efectelor generate de țigările electronice este relativ recentă, întrucât produsele de acest tip au apărut în ultimul deceniu.

Rata de producere a crizelor cardiace a fost cu 34% mai mare la utilizatorii de ţigări electronice în comparaţie cu persoanele care nu folosesc aceste produse.

În cazul maladiilor arteriale, creşterea a fost de 25%, iar pentru depresie şi anxietate de 55%.

- Articolul continua mai jos-

„Până în prezent, cunoşteam puţine lucruri despre evenimentele cardiovasculare legate de utilizarea ţigaretelor electronice. Aceste date trebuie să fie un semnal de alarmă şi să declanşeze acţiuni şi o conştientizare a pericolelor provocate de ţigările electronice””, a declarat medicul Mohinder Vindhyal, profesor la Universitatea Kansas şi autorul principal al studiului.

Ţigările electronice nu conţin multe dintre substanţele cancerigene prezente în ţigaretele tradiţionale, însă anumiţi cercetători şi experţi din domeniul sănătăţii publice îşi pun întrebări legate de eventualele consecinţe provocate de încălzirea la temperatură ridicată a produselor conţinute în cartuşele lichide ale ţigărilor electronice, dincolo de capacitatea cunoscută a nicotinei de a genera dependenţă.

Datele arată, de asemenea, că riscul existent la fumătorii de tutun, comparat cu cel asociat non-fumătorilor, este încă şi mai mare.

Acest gen de studii au un pur rol de observare şi nu dovedesc că utilizarea ţigărilor electronice declanşează maladii cardiovasculare. Alte studii ulterioare, care vor monitoriza starea de sănătate a utilizatorilor de ţigări electronice pe termen lung, vor fi necesare pentru a reuşi o astfel de descoperire.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari