9 milioane de europeni contractează anual infecții în spitale

Aproape 9 milioane de persoane contractează anual infecții în spitale şi centre de îngrijire din Europa, potrivit unei agenţii a Uniunii Europene, citată de DPA.

În fiecare zi circa unu din cincisprezece pacienţi din spitalele din Europa şi una din douăzeci şi şase de persoane aflate în centre de îngrijire au cel puţin o infecţie asociată îngrijirilor medicale.

Bacteriile multidrog rezistente provoacă numeroase dintre aceste infecții în spitale, conform ECDC.

Agenţia a avertizat de asemenea cu privire la riscul utilizării excesive a antibioticelor susţinând că acest lucru poate contribui la bacteriile multidrog rezistente.

- Articolul continua mai jos-

Andrea Ammon, directoare a ECDC, instituţie cu sediul în Stockholm, a declarat că este nevoie de utilizarea mai prudentă a antibioticelor şi de asigurarea ”măsurilor de prevenire şi control al infecţiilor”.

Infecţiile provocate de superbacteriile rezistente la antibiotice ucid circa 33.000 de persoane anual în Europa.

Specialiştii estimează că circa 70% dinte bacteriile care produc infecţii manifestă deja rezistenţă la cel puţin un antibiotic folosit în mod obişnuit în tratamentul acestora.

Din acest motiv, evoluţia „superbacteriilor” rezistente la unul sau mai multe medicamente, reprezintă una dintre cele mai mai ameninţări în domeniul sănătăţii la ora actuală.

”Putem evita multe dintre aceste decese prin stoparea utilizării inutile a antimicrobienelor în sistemul sanitar şi în agricultură”, a declarat într-un comunicat comisarul pentru sănătate şi siguranţa alimentară, Vytenis Andriukaitis.

ECDC a notat că utilizarea cu prudenţă a medicamentelor presupune administrarea acestora doar atunci când acest lucru este necesar, respectând dozele, intervalele şi duratele corecte.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari