Diabetul de tip 2 poate fi inversat printr-o dietă restrictivă caloric

Diabetul de tip 2 poate fi inversat cu ajutorul unui program de gestionare a greutăţii corporale, conform unui studiu efectuat în Marea Britanie, citat de Press Association. 36% dintre persoanele disgnosticate cu Diabet de tip 2 au urmat timp de cinci luni un regim strict, se aflau în faza de remisiune, 24 de luni mai târziu.

Practic, rezultatele acestui studiu contracarează ideea potrivit căreia, diabetul de tip 2 era considerat o afecţiune inevitabil progresivă

”Aceste rezultate reprezintă un progres semnificativ şi trag în sfârşit cortina peste epoca în care diabetul de tip 2 era considerat o afecţiune inevitabil progresivă. Acum înţelegem natura biologică a aceste boli reversibile. Însă, toţi cei aflaţi în remisiune trebuie să ştie că dovezile până la această dată ne spun că această boală, diabet de tip 2 poate reveni în cazul în care se îngraşă la loc”, a atras atenţia profesor Roy Taylor de la Universitatea Newcastle.

Scăderea din greutate semnificativă este îndeaproape asociată cu remisiunea continuă a bolii, au subliniat cercetătorii.

- Articolul continua mai jos-

Programul a constat în respectarea unei diete restrictive bazată pe consumul a 800 de calorii pe zi timp de cinci luni, cu ajutorul unei asistente sau a unui dietetician.

Rezultatele din primul an, publicate în 2017, au demonstrat că în cazul a 46% dintre participanţi diabetul de tip 2 a fost inversat după un an.

Aproape două treimi (64%) dintre persoanele care au pierdut peste 10 kilograme în timpul regimului au continuat să fie în remisiune după doi ani, potrivit celor mai recente date ale programului Diabetes Remission Clinical Trial (DiRECT).

Diabetul de tip 2 este o afecţiune des întâlnită, care determină creşterea nivelului de glucoză din sânge.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari