Spitalul Județean Sfântu Gheorghe extinde, și modernizează, secția UPU

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Judeţean „Dr. Fogolyan KristĂłf” Sfântu Gheorghe va fi extinsă și dotată cu echipamente medicale de ultimă generație printr-un proiect european.

Proiect asigură fondurile necesare pentru extinderea UPU și pentru a achiziţiona echipamente medicale. Valoarea totală a proiectului este de 7.888.157,34 lei.

„Siguranţa cetăţenilor şi calitatea serviciilor medicale este primordială pentru noi. Investiţiile pentru sănătate duc la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale cetăţenilor. Noi am investit aproape 20 milioane de euro, fonduri totale, din resurse REGIO şi din fonduri proprii, pentru modernizarea acestui spital, emblematic pentru judeţul Covasna. Ministerul Sănătăţii ne sprijină şi acum secţiile sunt dotate cu echipamente noi. De aceea, am decis că şi structura de primiri urgenţe trebuie înnoită şi, prin acest proiect, practic triplăm suprafaţa utilă a acestei secţii, de la circa 300 mp, la aproape 900 mp,” a declarat președintele Consiliului Județean Covasna, Sandor Tamas.

Prin acest proiect se urmăreşte modernizarea şi tehnologizarea la nivel european al infrastructurilor sanitare deficitare, care utilizează în continuare aparatură uzată fizic şi moral.

- Articolul continua mai jos-

Pe lista echipamentelor medicale care se vor achiziţiona pentru dotarea UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe se află 365 bucăţi mobilier specific şi echipamente medicale performante, alese potrivit tendinţelor medicale actuale necesare acordării asistenţei de urgenţă. Echipamentele includ: sistem radiologic digital, ecograf general, ecograf neonatal, unitate dentară, aparat portabil ventilaţie artificială, EKG portabil pe cărucior, monitor funcţii vitale, monitor funcţii vitale pentru nou născut, sugar, copil mic, tărgi transport pacienţi, simulator complex pediatric, simulator avansat de tip adult, mobilier specific.

Acest spital din judeţul Covasna este cel mai important din regiune şi a beneficiat de finanţare pe mai multe paliere, pentru modernizare în perioada 2007-2013 şi pentru dotări noi în saloane printr-un proiect al Ministerului Sănătăţii semnat la finalul anului trecut.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari