Protest spontan la Institutul Oncologic București. Angajații se tem că își pierd locurile de muncă

Mai mulţi angajaţi din radioterapie au organizat un protest spontan la Institutul Oncologic București. Angajații se tem că își vor pierde locurile de muncă, deoarece un echipament cu care lucrează nu a primit autorizaţie de la Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN).

„Angajaţilor le este teamă că, dacă nu vom avea autorizaţie de la CNCAN la un anumit echipament, nu o să mai putem lucra şi ei rămân fără loc de muncă”, a explicat managerului unităţii medicale, Lidia Kajanto.

Citește și: Revolta asistenților din medicina de familie: Avem salarii la nivelul unui muncitor necalificat

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a cerut rezolvarea de urgenţă a situaţiei de la Institutul Oncologic București, astfel încât pacienţii să poată beneficia de tratamentul de care au nevoie.

- Articolul continua mai jos-

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a desemnat o echipă condusă de secretarul de stat Tiberiu Brădăţan care a fost la IOB şi a discutat cu conducerea institutului şi cu protestatarii. În urma discuţiilor, s-a stabilit că luni dimineaţă va avea loc o întâlnire între reprezentaţii IOB, CNCAN şi MS în vederea identificării soluţiilor de rezolvare a acestei situaţii.

De asemenea, o altă problemă gravă cu care se confruntă Insitutul Oncologic București este lipsa fizicienilor.

„În ceea ce priveşte fizicienii, este problema de salarizare. Ne-au plecat în ultimul an patru fizicieni pe care noi i-am format. Ei au plecat în privat, din cauza faptului că se deschide reţeaua privată foarte mult. O să rămânem fără personal. Trebuie să atragem atenţia”, a explicat managerul institutului.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari