Salmonella descoperită în carne de mici, în județul Mureș. Carnea a ajuns deja în magazine

Salmonella descoperită în carne de mici – Două probe pozitive de salmonella au fost descoperite într-un lot de peste 1000 de kilograme de carne de mici, aparținând unui producător din Târnăveni. Acest lot a fost distribuit deja într-o serie de magazine.

„La controlul intern al calităţii din punct de vedere sanitar-veterinar, producătorul şi ambalatorul de la Târnăveni a depistat în două eşantioane din cinci salmonella în carnea de mici, fără a se specifica specia. A fost anunţată unitatea, a fost anunţat DSVSA, s-au trimis probele pentru Institutul de Sănătate Publică Veterinară Bucureşti pentru a face tipizarea salmonellei. Colegii noştri s-au deplasat la unitatea respectivă, produsul nu mai este în unitate, azi expiră produsul”, a declarat Directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mureş, Sandor Kincses.

Salmonella descoperită în carne de mici – De asemenea, au fost notificate magazinele, iar carnea de mici ce a rămas la vânzare a fost retrasă.

”Către magazine unitatea a trimis o notificare de retragere, produsul care a mai existat a fost retras şi este trimis către neutralizare-distrugere. Lotul a fost de peste 1.000 de kilograme de carne de mici. Este mai mult ca sigur o salmonella de contact, care nu produce boala şi nu apar simptome. Dacă era o salmonella agresivă, dacă a fost consumat, atunci existau cazuri de îmbolnăvire”, a declarat şeful DSVSA Mureş, Kincses Sandor.

Reprezentantul DSVSA Mureș a menționat că va fi verificată materia primă, iar dacă nu se confirmă existența bacteriei, se va face examinarea personalului angajat.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari