Sorina Pintea: ”Nu vom face tăieri de paturi în spitale. Vom face doar o redistribuire pe secții”

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a asigurat managerii de spitale din județul Neamț că nu se vor reduce numărul de paturi din spitale, dar se va face o redistribuire în funcție de nevoile fiecărei secții.

Numărul de paturi este stabilit o dată la trei ani, iar propunerea din acest an păstrează același număr de paturi stabilit în urmă cu trei ani.

„Ministerul Sănătăţii nu face nicio propunere de tăieri de paturi din spitale. Odată la 3 ani se aprobă planul naţional de paturi, care trebuie să fie finanţat. Anul acesta, Ministerul Sănătăţii a propus acelaşi număr de paturi ca acum trei ani şi care va fi valabil încă trei ani de zile. La unele spitale vom face redistribuiri, adică de la o secţie la alta”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că doreşte ca fiecare pacient să beneficieze de cele mai bune îngrijiri, iar acest lucru se poate realiza dacă are medicamente, materiale sanitare şi medici care să îl trateze, dar fără o finanţare corespunzătoare nu se pot realiza aceste lucruri.

- Articolul continua mai jos-

Ministrul Sănătăţii a avut o întâlnire la Piatra-Neamţ cu toţi managerii de spitale din judeţul Neamţ şi primarii localităţilor care finanţează spitale, cu care a discutat despre master-planul pe sănătate

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari