Sorina Pintea: ”Cred, și sper, că a scăzut corupția din spitale”

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că speră şi crede că a scăzut corupția din spitale, dar recunoaște că mai există cazuri punctuale.

”În calitate de ministru al Sănătăţii ar trebui să spun ‘nu, totul este extraordinar, nemaipomenit’. Am mai declarat că încă avem o problemă cu plăţile informale, că încă avem o problemă cu modul în care ne comportăm cu pacienţii dacă nu primim ceva. Este un lucru care este evident. Eu cred şi sper că este în scădere, dar mai sunt cazuri punctuale. Ce s-a întâmplat la Neamţ nu aş dori să comentez foarte mult, deja sunt organe de anchetă care verifică aceste aspecte. Acest lucru nu s-ar fi putut întâmpla dacă cineva nu ar fi vrut să fie pensionat ilegal, pe nedrept. Vorbim de o cârdăşie între unii şi alţii.  Medicii au salarii corespunzătoare de la 1 martie 2018. Şi de o parte, şi de alta s-a greşit. Mesajul meu este să ne comportăm corect, în limitele legalităţii”, a declarat Sorina Pintea.

Declarațiile Ministrului Sănătății privind corupția din spitale, vin în contextul în care cinci medici de la Spitalul din Piata-Neamț au fost reținuți pentru luare de mită.

”Singura chestiune care mă deranjează este faptul că nu ştim cum va fi influenţat actul medical. Au rămas doar doi doctori pe secţie şi vom avea o discuţie cu preşedintele CJ şi managerul spitalului să vedem ce se va întâmpla. În prima fază, vom redistribui cazurile”, a adăugat Pintea.

Patru medici ai Secţiei de ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ şi medicul ortoped al policlinicii spitalului au fost reţinuţi, marţi, de Direcţia Generală Anticorupţie, în urma unor percheziţii la cele două unităţi sanitare, dar şi la locuinţele acestora.

- Articolul continua mai jos-

Medicii din spital sunt suspectaţi că ar fi condiţionat actul medical de primirea unor sume de bani iar cel din policlinică, de faptul că primea mită pentru eliberarea unor certificate medicale necesare pensionării pe caz de boală.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari