Centrul de Protonoterapie – terapii revoluționare de tratare a cancerului

Studiul de fezabilitate pentru Centrul de Protonoterapie din București va fi realizat de compania japoneză Itochu Corporation. De altfel, costurile pentru realizarea acestui studiu de fezabilitate vor fi suportate de Guvernul japonez.

„Este vorba despre o procedură medicală revoluţionară, care nu mai este prezentă în România şi nici în ţări din sud-estul Europei, dar care în Japonia funcţionează deja din anul 2000 şi tratează foarte mulţi bolnavi de cancer, inclusiv foarte mulţi copii. Realizarea studiului de fezabilitate durează maximum zece luni de zile. Prin studiul de fezabilitate se va decide formula cea mai convenabilă de realizare: proiectare-execuţie, proiectare cu execuţie şi operare sau parteneriat public-privat. Noi ne-am propus ca din ziua în care semnăm ordinul de începere a lucrărilor, acestea să nu dureze mai mult de doi ani de zile, pentru a realiza Centrul de protonoterapie”, a precizat Gabriela Firea.

Centrul de Protonoterapie – Valoarea totală a investiţiilor este estimată la 200 de milioane de euro, Centrul de Protonoterapie urmând a fi ridicat pe o suprafaţă de 58.000 mp aflată pe Şoseaua Vitan Bârzeşti nr. 20 A.

„Cercetători japonezi au primit anul trecut Premiul Nobel pentru sănătate tocmai pentru aceste terapii revoluţionare de tratare a cancerului. Ne dorim ca acest centru de la Bucureşti să aibă opt echipamente. De asemenea, spitalizarea este de zi, nu este nevoie de internare şi, de asemenea, lângă centru va exista şi o clădire în care se pot caza părinţii copiilor care sunt trataţi şi care nu sunt din Capitală”, a completat Firea.

Protonoterapia poate trata orice formă de cancer, dar este indicată în special în cazurile de cancer la copii şi în situaţiile în care este vorba despre organe vitale, care ar putea fi afectate de chimioterapie sau radioterapie. Centrul de Protonoterapie va fi de stat, iar costurile pentru pacienţi vor fi incluse în asigurarea de sănătate.

- Articolul continua mai jos-

În România se înregistrează anual peste 60.000 de cazuri noi de cancer şi că, potrivit normelor internaţionale, aproape jumătate dintre aceşti pacienţi ar trebui să beneficieze de radioterapie.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari