Maternitatea Spitalului Municipal Medgidia, modernizată de Ambasada SUA

Spitalul Municipal Medgidia demarează lucrările de reabilitare şi modernizare a blocului materno-infantil. Lucrările sunt finanțate de un grant de 500.000 USD acordat de Ambasada Statelor Unite ale Americii (SUA) la Bucureşti.

„Proiectul Blocului Materno-Fetal reprezintă reabilitarea unui compartiment al Secţiei Obstetrică-Ginecologie la standarde actuale şi dacă finanţarea este asigurată de Ambasada SUA, noi am pregătit toate avizele şi autorizaţiile necesare din timp astfel că antreprenorul poate să deschidă şantierul de execuţie”, a declarat Eugen Agliţoiu, managerul Spitalului Municipal Medgidia.

În cadrul proiectului de reabilitare, vor fi executate reparaţii capitale pentru sala de operaţii, două săli de naştere aseptice, o sală de naştere septică, camera de resuscitare nou-născuţi, în saloanele pre-operator şi post-operator precum şi pentru zonele de utilităţi precum grupurile sanitare, cabinetele personalului medical, vestiarele şi duşurile personalului sau dependinţele funcţionale.

Primarul Municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, a declarat pentru AGERPRES că pentru reabilitarea integrală a celei mai mari unităţi sanitare din centrul Dobrogei, Spitalul Municipal Medgidia, este pus la dispoziţie un buget total de peste 10.000.000 euro acordat din granturi oferite de entităţi guvernamentale şi fonduri europene.

- Articolul continua mai jos-

Spitalul Municipal Medgidia a fost inaugurat în 1967 şi asigură servicii medicale pentru 200.000 de pacienţi din Municipiul Medgidia şi din localităţile limitrofe, iar în ultimele 12 luni unitatea medicală a angajat 12 medici, pentru secţiile şi specialităţile cu deficit de personal.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari