Angajații din sănătate protestează în fața Ministerului Finanțelor

Peste 100 de membri ai Federaţiei Sanitas protestează în fața Ministerului de Finanţe, nemulţumiţi de efectele OUG 114/2018 asupra salariilor angajaților din sănătate.

Angajații care protestează în fața Ministerului suflă în vuvuzele şi afişează pancarte cu mesajele: „Suntem respectaţi afară, vrem să rămânem în ţară”, „Vrem sporuri corecte pentru munca noastră”, „Vrem dreptate pentru sănătate”, „Minciunile voastre vă costă votul nostru”.

Sindicalişti din judeţele Călăraşi, Alba, Dâmboviţa, Caraş-Severin, Ialomiţa protestează în fața Ministerului de Finanțe.

Reprezentanţii Sanitas consideră că OUG 114 afectează grav salariile angajaţilor din sănătate şi din asistenţa socială

- Articolul continua mai jos-

”Mult-așteptata Lege-cadru a salarizării bugetare nr. 153/2017 nu a oferit venituri corespunzătoare și echitabile TUTUROR categoriilor profesionale angajate în sistem. Contrar promisiunilor, ianuarie 2019 nu a adus creșteri reale de venituri salariaților care urmau să beneficieze de acestea – conform Legii 153/2017, iar celor care au beneficiat de creșteri salariale în martie 2018, limitele impuse de O.U.G. 114/2018 le-au produs scăderi ale veniturilor”, potrivit Federației SANITAS.

Federația SANITAS are o serie de revendcări, printre care: calcularea sporurilor şi a gărzilor la salariul de bază actual pentru toţi salariaţii din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială, asigurarea finanţării creşterilor salariale prin transfer de la bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, includerea contravalorii indemnizaţiilor pentru concediile de odihnă şi pentru concediile medicale în suma salariilor de bază de la nivelul ordonatorului de credite, eliminarea inechităţilor în ceea ce priveşte aplicarea Regulamentului de sporuri, corectarea inechităţilor din Legea 153/2017 şi includerea în Anexa II a tuturor categoriilor de personal din sănătate şi asistenţa socială.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari