Un test accesibil pentru diagnosticarea corectă a pacienților cu diabet

Un test simplu şi accesibil poate contribui la diagnosticarea corectă a pacienţilor cu diabet,  conform unui studiu efectuat în Marea Britanie.

Această analiză măsoară nivelurile de insulină şi îi ajută pe medici să stabilească tipul de diabet al unui pacient. În acest fel, se va realiza diagnosticarea corectă pentru un număr mult mai mare de pacienți.

Această modalitate simplă şi accesibilă dezvoltată de oamenii de știință de la Facultatea de Medicină a Universităţii din Exeter măsoară peptida C. Aaceștia au demonstrat că prin intermediul acestui test poate fi stabilit cel mai eficient tratament.

”Un diagnostic corect în cazul diabetului este absolut esenţial pentru cele mai bune rezultate în urma tratamentului şi evitarea complicaţiilor”, a notat doctor Tim McDonald de la Facultatea de Medicină a Universităţii din Exeter.

- Articolul continua mai jos-

Medicii de la Western General Hospital din Edinburgh au utilizat ulterior acest test nou, timp de trei ani, pe mai multe persoane suspecte de diabet de tip 1. Cercetătorii au descoperit că unii dintre subiecţi prezentau de fapt alt tip de diabet şi puteau stopa tratamentul cu insulină.

”Am demonstrat că analiza peptidei C este mai ieftină, mai precisă şi mai uşor de utilizat în comparaţie cu celelalte metode”, a adăugat McDonald.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari