Numărul pacienților de la Spitalul Județean Constanța este în creștere

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SCJU Constanța) „Sf. Apostol Andrei” Constanţa înregistrează un număr tot mai mare de pacienți în fiecare an. În 2018 la unitatea medicală s-au făcut 55.700 de externări, la Unitatea de Primiri Urgenţe au fost consultate peste 140.000 de persoane, dintre care 36.652 au fost internate..

„În anul 2018, au fost externaţi 55.654 pacienţi, reprezentând 98,8% din totalul pacienţilor internaţi. Medicii din cadrul Unităţii Primiri Urgenţe au consultat în anul 2018, 140.449 pacienţi. Din totalul acestora, 36.652 au fost internaţi. Comparativ cu anul 2017, în 2018 s-a constatat o creştere a numărului de pacienţi”, reiese dintr-un comunicat al Spitalului Județean.

Unitatea medicală,SCJU Constanța, dispune de 1.300 de paturi pentru spitalizare continuă şi de 78 de paturi pentru spitalizare de zi.

Unitatea furnizează servicii medicale spitaliceşti continue, de zi, în cabinete din cadrul ambulatorului integrat al spitalului şi cabinetele medicale de specialitate, în Centrul de Hemodializă, precum şi în Unitatea de Primiri Urgenţe.

De asemenea, în anul 2018, în cadrul SCJU Constanța au avut loc o serie de premiere. În luna iunie a fost dat în folosinţă angiograful primit de către spital în cadrul proiectului European „Dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare, dezvoltare şi crearea de noi infrastructuri – DIPCDCI”. Tot în iunie, o echipă de medici ai Institutului Clinic Fundeni a efectuat prima chemoembolizare. În total, anul trecut, 7 pacienţi au beneficiat de chemoembolizări (2 sau 3 şedinte/ pacient).

- Articolul continua mai jos-

Anul trecut, mai mulţi pacienţi aflaţi în stare critică au fost salvaţi de medicii SCJU Constanța, prin aplicarea unui procedeu numit plasmafereză, cea mai sigură metodă de detoxifiere a organismului, neavând efectele secundare ale medicaţiei chimice. Totodată, a fost efectuată prima reconstrucţie de mandibulă cu ţesuturi proprii liber transferate.

O echipă de medici din cadrul secţiei clinice Ortopedie – Traumatologie a utilizat pentru prima dată, în cadrul SCJU Constanța, metoda inovativă de reparare biologică a defectelor de cartilaj articular. Noutatea în cazul acestei intervenţii este că s-a folosit o matrice de colagen care duce la regenerarea cartilajului articular, în cazul defectelor bine delimitate, la pacienţii cu vârste cuprinse între 18 şi 55 ani.

În decembrie 2018, la SCJU Constanța a fost efectuată prima tromboliză, procedura medicală fiind realizată cu succes, la o pacientă care a suferit un accident vascular cerebral şi care a fost adusă la spital în mai puţin de o oră de la producerea accidentului vascular. Din luna decembrie şi până acum, peste 15 pacienţi au beneficiat de tromboliză, potrivit comunicatului SCJU Constanţa.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari