Medicul Radu Zamfir, noul director al Agenției Naționale de Transplant

Medicul chirurg Radu Zamfir a fost numit printr-un ordin la Ministrului Sănătății director executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT).

Tot azi a fost semnat Ordinul de ministru prin care încetează detaşarea doamnei dr. Anca Mureşan de la Institutul Regional de Gastroenterologie – Hepatologie ‘Prof.dr. Octavian Fodor’ Cluj în funcţia de director executiv la ANT.

„Am considerat că este necesar să facem aceste schimbări. Lucrurile nu au mers în direcţia în care eu, personal, şi strategia Ministerului Sănătăţii o cerem”, a declarat Ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Noul director executiv al ANT, Dr. Radu Zamfir,  este doctor în medicină, atestat în chirurgie hepato-bilio-pancreatică şi chirurgie oncologică şi deţine o diplomă europeană de transplant pentru prelevare multiorgan.

- Articolul continua mai jos-

El a fost formator în cadrul unor proiecte europene dedicate transplantului de organe.

Dr. Radu Zamfir a primit mai multe distincţii, printre care şi o diplomă de excelenţă pentru contribuţia deosebită şi implicarea în dezvoltarea activităţii de transplant hepatic în România.

Printre atribuţiile directorului executiv al ANT se numără reprezentarea agenţiei în relaţiile cu organele statului, precum şi cu persoane fizice sau juridice din ţară şi din străinătate; aprobarea regulamentului de ordine interioară şi normele privind disciplina tehnologică şi administrativă; acreditarea şi reacreditarea centrelor de transplant; autorizarea importului şi exportului de organe, ţesuturi şi celule de origine umană destinate transplantării la om; supravegherea sistemului de calitate, securitate sanitară şi trasabilitate a organelor, ţesuturilor şi celulelor de origine umană destinate transplantării.

 

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari