Protest spontan la Spitalul Bagdasar-Arseni

Angajații Spitalului Clinic de Urgenţă ‘Bagdasar – Arseni’ au organizat un protest spontan în incinta unității medicale, nemulțumiți de salarizare.

Principala nemulțumire a angajaților de la Spitalul Bagdasar-Arseni este nivelul minim al sporurilor. Potrivit acestora, sunt alte spitale mai mici unde sporurile sunt acordate la limita maximă.

De asemenea, o altă nemulțumire este legată de salariile foarte mici ale brancardierilor, a psihologilor sau a kinetoterapeuților.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, s-a deplasat la unitatea medicală pentru a discuta cu angajații care au organizat un protest spontan și a chemat câțiva reprezentanți la negocieri.

- Articolul continua mai jos-

Ministrul a discutat cu câţiva dintre angajaţii care i-au semnalat nivelul scăzut al sporurilor, faptul că lucrează cu un aparat de radiologie vechi de 40 de ani sau că un brancardier câştigă lunar 1.300 de lei.

„În mod normal, corect, ar fi să se dea sporul secţiei. S-a modificat legislaţia, vom vedea exact şi eu vă asigur că veţi primi drepturile. Lăsaţi-mă să văd exact despre ce e vorba”, a spus ministrul.

 

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari