Ministrul Sănătății a schimbat conducerea Spitalului Bagdasar-Arseni

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a schimbat conducerea Spitalului “Bagdasar-Arseni”, afirmând că ”lucrurile nu au mers în direcția bună”.

“Legat de schimbarea managerului, a fost decizia noastră, pentru că lucrurile acolo nu au mers în direcţia bună. Ministerul Sănătății este interesat de bunul mers al unui spital în ceea ce priveşte oferirea unui act medical de calitate. Şi când spun calitate este un complex: modul de comportament cu pacientul, condiţii hoteliere, aparatura pe care o pui la dispoziţie. Am considerat că nu se întâmplă asta. Şi de aceea am optat să schimbăm conducerea spitalului”, a afirmat Pintea.

Despre protestul spontan organizat de angajații Spitalului “Bagdasar-Arseni”,, ministrul a afirmat că aceștia au dreptat și ve fi modificat un ordin de ministru din anul 2010 care prevede calcularea sporurilor.

“Oamenii au protestat pentru modul în care li s-au calculat sporurile începând din ianuarie 2019. Problema este că ar fi trebuit să fie recalculate din iunie şi probabil că dacă ne anunţau am fi ştiut că există o problemă de aplicare a unui ordin de ministru din 2010. Oamenii au dreptate şi acest ordin va fi modificat”, a susţinut reprezentantul MS.

Mai mulţi angajaţi ai Spitalului Clinic de Urgenţă ‘Bagdasar – Arseni’ au protestat, marţi dimineaţă, în incinta unităţii medicale, ei având nemulţumiri legate de salarizare.