Băiețelul din Vâlcea ajuns la București în moarte cerebrală a decedat

Băiețelul de un an care a ajuns în moarte clinică la un spital din București după ce anterior fusese internat la Spitalul Județean Vâlcea, a decedat.

Decesul copilului ar fi survenit sâmbătă dimineaţa, la spitalul din Bucureşti unde se afla internat de la începutul lunii ianuarie, cu comă de gradul III, în tot acest timp fiind ţinut în viaţă doar de aparate.

Părinții au acuzat medicii de la Secția de pediatrie a spitalului din Vâlcea de malpraxis, fiind deschis și un dosar penal. De asemenea, au fost demarate anchete de către conducerea Spitalului Județean și de către Direcția de Sănătate Publică.

Medicul care a preluat băiețelul la internare a fost sancționat cu reducerea a 10% din salariul de bază timp de trei luni, pe motiv că nu a respectat protocolului încheiat la nivelul secţiei.

- Articolul continua mai jos-

Băieţelul a fost internat pe 3 ianuarie la spitalul din Râmnicu Vâlcea, unde a fost tratat pentru laringită, în ziua următoare fiind trimis de urgenţă la Bucureşti pentru că starea lui se înrăutăţise. Pe drum, la Piteşti, copilul a suferit însă un stop cardio-respirator şi a ajuns în Capitală cu decerebrare.

Pentru susținerea părinților, la Vâlcea au fost organizate două proteste unul spontan, în data de 12 ianuarie, în faţa Spitalului Judeţean, la care au participat aproximativ 70 de persoane şi încă unul, pe 17 ianuarie, în faţa Prefecturii Vâlcea.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari