Institutul Marius Nasta, un focar de infecții

Cinci pacienți internați la Institutul Marius Nasta au decedat după ce s-au infectat cu o bacterie, iar blocul operator și secția de terapie intensivă sunt închise de trei săptămâni.

Managerul Institutului recunoaște că problemele sunt foarte grave. Institutul are o vechime de 100 de ani, și nu a beneficiat de renovări din 1996.

Sunt mulţi pacienţi nemulţumiţi de condiţiile din Marius Nasta. Infrastructura lasă mult de dorit. Avem faianță în Marius Nasta de 40 de ani. Schimbările trebuie să fie majore și profunde și urgente. Dacă nu, poate că într-o zi… am închis terapia… vom închide alte secții și la un moment dat ne vom afla în imposibilitatea de a ne continua activitatea medicală. Trebuie să obținem reacreditarea. Va fi foarte greu anul viitor, dacă rămânem pe această structură va fi foarte greu să obținem reacreditarea.”, spune Beatrice Mahler, manager Marius Nasta.

În acest moment, La Institutul Marius Nasta se face igienizarea în blocul operator și la terapie intensivă, dar procedura este foarte dificilă din cauza clădirii foarte vechi.

„Din cauza acestor nereguli la Institutul Marius este un focar de infecții. Pentru a opri decesele grăbite de prezența bacteriilor, aici se face o igienizarea în blocul operator și la terapie intensivă. Fiind o clădire care are peste 100 de ani, până și acest lucru este greu de făcut ca la carte”, afirmă Beatrice Mahler, manager Marius Nasta.

Lipsa materialelor sanitare și a celor de curățenie au favorizat apariția acestei infecții consideră, Gilda Popescu, fost manager la Institutul Marius Nasta.

- Articolul continua mai jos-

„Există o mare suspiciune că acele produse nu ajung la pacient și credeți-mă că atunci când stai și vezi cifre, te gândești dacă lucrurile se desfășoară corect. Eu cumpăr seringa pentru pacientul x, nu pentru mine asistent medical, medic. Și atunci tot ce fac pacientului trebuie să se regăsească în fișa pacientului respectiv. Eu am scos consumul de seringi. Scot consumul de mănuşi. Şi atunci când eu am 600 de perechi de mănuși scoase și decontul pentru 100 de pacienți mă întreb ce s-a întâmplat cu celelalte 500 de perechi, unde sunt?O să le cer explicații în scris. Procedurile trebuie să fie respectate de toată lumea: spălatul pe mâini, unghiile lungi. O asistentă, un medic nu are voie să aibă unghiile lungi, n-ai ce să cauți cu inele. Dacă te- ai făcut doctor, trebuie să înțelegi că mâna ta trebuie să fie curată”, spune Beatrice Mahler, manager Marius Nasta.

De menționat e că toate datele prezentate au fost obținute în urma solicitării Digi24.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari