O nouă clinică multifuncțională pentru bolile infecțioase, în București

O clinică multifuncţională pentru bolile infecțioase și infectocontagioase limitatoare de viaţă, va fi înfiinţată în cadrul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” din Capitală.

Clinica multifuncţională pentru bolile infecțioase și infectocontagioase va asigura: primirea şi cazarea pacienţilor, preluarea pacienţilor în vederea diagnosticării, îngrijiri de sănătate pe specialităţi, personalizarea abordării terapeutice, monitorizarea în ambulator a pacienţilor, managementul resurselor umane aferente.

Noua clinică va purta numele „Dr. Calistrat Grozovici” și va cuprinde două corpuri de clădire conectate între ele.

Cele două corpuri vor avea o arie construită de aproximativ 6.000 mp şi o arie construită desfăşurată de peste 51.000 mp, ambele fiind încadrate în clasa de importanţă A. Clinica va avea 636 de paturi, multiple cabinete de consultaţie, săli de operaţie, laboratoare de cercetare, săli de învăţământ.

- Articolul continua mai jos-

În noua clinică multifuncţională pentru bolile infecțioase și infectocontagioase se va acoperi patologia infecţioasă cu potenţial de cronicizare a sistemului nervos central, sistemului cardiovascular, sistemului osteoarticular, a aparatului digestiv, a aparatului uro-genital şi a sistemului hemato-poetic şi oncoterapia pentru afecţiunile induse de HIV/SIDA.

Prin dotarea cu aparatură şi echipamente de cercetare – dezvoltare moderne şi performante, Clinica multifuncţională „Dr. Calistrat Grozovici” vine ca o completare a Centrului Român de Cercetare Bio-Moleculară aplicată Bolilor infecţioase, realizat prin accesarea fondurilor europene.

„Astfel, se va schimba în totalitate managementul infecţiilor aşa-zise cronice, gen endocardite infecţioase subacute, osteomielite, abcese cerebrale, hepatopatii cronice, hepatocarcinoame etc. prin abordare chirurgicală precoce şi antibioticoterapie specifică adecvată imediată. Pentru atingerea scopului propus, este necesară o infrastructură de înaltă tehnologie, dotare cu echipamente adecvate nevoilor de îngrijiri de sănătate de profil, precum şi de training pesonalizat”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari