Dietele vegane ar putea îmbunătăți producția de insulină la persoanele cu diabet

Dietele vegane pot îmbunătăţi secreţia de insulină şi hormoni incretinici în cazul persoanelor cu diabet de tip 2, potrivit unui studiu publicat în revista Nutrients.

„Având în vedere creşterea numărului de persoane cu diabet şi cea a costurilor la insulină, acest studiu ne oferă speranţa că există o soluţie la îndemână: alimentele din farfuriile noastre„, a declarat Hana Kahleova, director de cercetare clinică la Comitetul Medicilor pentru o Medicină Responsabilă din Washington şi autor al studiului.

Hormonii incretinici contribuie la creşterea secreţiei de insulină în timpul mesei şi reduc nivelurile de glucoză din sânge în organism.

„Rezultatele întăresc dovada că dietele vegane ar trebui considerate un tratament de prim-plan pentru diabetul de tip 2”, a spus Kahleova.

- Articolul continua mai jos-

În timpul studiului de 16 săptămâni, participanţii au mâncat fie burgeri din tofu, fie burgeri din carne, având aceeaşi cantitate de calorii şi raport de nutrienţi.

Cercetătorii afirmă că burgerii din tofu au îmbunătăţit secreţia de insulină postprandială a participanţilor mai mult decât burgerul din carne. Dieta vegană a îmbunătăţit de asemenea funcţia beta-celulară, care sintetizează, reţine şi eliberează insulina.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari