Metode de tratament pentru varice

Venele sunt vase sanguine care transportă sângele din diferite părți ale corpului spre inimă. Venele varicoase apar ca urmare a disfuncționalităților funcționale valvulare care lasă sângele să curgă în ambele direcții, astfel ele se pot dilata, luând naștere acumulări sangvine care uneori pot fi semnificative. Varicele apar la nivelul coapselor, în partea posterioară a genunchilor și pe gambe și creează senzație de greutate sau durere în membrul respectiv. Netratate, în timp varicele se pot agrava determinând hemoragii sau pot determina ulcere ale pielii (ulcer varicos), afecțiuni grave care pot ajunge la complicații majore.

Tratamentul varicelor

Este recomandat ca tratamentul varicelor să fie început cât mai devreme de la apariția lor. Abordarea timpurie în tratamentul varicelor ajută la prevenirea problemelor ulterioare.

Există mai multe metode chirurgicale și non-chirurgicale pentru tratamentul varicelor, în funcție de complexitatea și simptomele pacientului, noile metode de tratament fiind cele mai puțin dureroase, în unele cazuri aceste intervenții se pot efectua chiar și fără spitalizare.
În clinica VenArt sunt preferate metodele puțin invazive, metode care sunt folosite pentru tratamentul varicelor in majoritatea țărilor din Europa (laser, aburi, spumă, crioterapie, RF).

Tratamentul varicelor – Scleroterapia cu spumă

Metoda de tratament constă în injectarea unei soluții cu un ac fin direct în interiorul venei, producându-se o inflamație controlată ce va determina în final la închiderea venei, aceasta devenind de cele mai multe ori invizibilă sau aproape invizibilă. Durerea în timpul scleroterapiei este de intensitate mică sau foarte mică. Scleroterapia poate fi efectuată în ambulator (fără spitalizare).

- Articolul continua mai jos-

Tratamentul Varicelor – Metoda cu aburi (VenoSteam)

Tratamentul varicelor cu aburi este o metodă inovatoare în chirurgia vasculară. Această intervenție constă în injectarea de vapori încălziți sub presiune cu ajutorul unor catetere fine, speciale. Vena este tratată cu microimplulsuri controlate care determină vena să se contracte și să se închidă. Vapori de apă sunt generați de un aparat special numit generator de aburi.

Avantajul metodei cu aburi este mărimea redusă a inciziilor, care de fapt sunt niște puncte prin care se introduc vaporii încălziți în venă. Intervenția se efectuează cu anestezie locală, pacientul fiind la clinică câteva ore, după care poate relua activitatea socială.

Tratamentul varicelor – Crioterapie venoasă

Crioterapia este procedura prin care țesuturi nedorite sunt îndepărtate din organism prin înghețare și dezghețare controlată. În urma acestei metode vena varicoasă este înghețată și eliminată total sau parțial. În cele mai multe cazuri de folosește azot lichid pentru această procedură, care reduce temperatura țesutului la -85 grade Celsius. Crioterapia este o metodă minim-invazivă, durerea și disconfortul creat este minimalizat.

Tratamentul varicelor – Terapia laser

Terapia cu laser a varicelor este metoda prin care un fascicol de lumină coerent oscilantă (laser) este folosit pentru a elimina vena. Laserul încălzește zona afectată transmițând lumina și temperatura prin capătul unei fibre flexibile, venele varicoase sunt închise și sclerozate. Organismul le va resorbi treptat. Avantajul terapiei laser este timpul de recuperare redusă, durere minimă și faptul că nu necesită incizii majore. Terapia laser se efectuează în regim ambulatoriu, nefiind necesară internarea pacientului, activitatea normală poate fi reluată după tratament.

Tratamentul varicelor – Metoda Alpha

Metoda Alpha este o modalitate de tratament combinată, asemănător scleroterapiei cu spumă, dar de o precizie și siguranță mai mare. Metodă constă în injectare de spumă sclerozantă în vena varicoasă printr-un cateter special sub ghidaj ecografic. Spuma introdusă creează o reacție de inflamare în pereții venelor cea ce determină închiderea acestuia. Această intervenție se realizează prin anestezie locală.  Această procedură se poate efectua fără internare, dar este necesară purtarea unui bandaj compresiv pentru o perioadă între o săptămâna și o lună.

Cu specialiști de înalt profesionalism, medici cu rezultate remarcabile în medicină, Clinica VenArt Cluj pune la dispoziția pacienților o serie de specialități medicale: chirurgie ORL, chirurgie vasculară, chirurgie generală, ginecologie-oncologie, chirurgie plastică și estetică, ecografie. Clinica dispune de excelenta colaborare cu medicul francez, René Milleret, cu excepționale rezultate în tratamentul varicelor, prin metode inovative și minim invazive. Tratament varice București asigurat de Clinica VenArt tot prin colaborarea cu dr. Rene Milleret.

- Articolul continua mai jos-

(Articol furnizat de clinica VenArt)

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari