Multivitaminele pentru copii nu conțin suficientă vitamina D

Cele mai multe dintre multivitaminele pentru copii nu conțin doza recoamndată de vitamina D, conform unui nou studiu realizat în Marea Britanie, citat luni de Press Association.

Deşi părinţii pot alege dintr-o gamă largă de vitamine disponibile pe piaţă, marea majoritate a acestora nu conţin doza corectă, susţin experţii.

”Există o gamă largă atât de multivitamine, cât şi de suplimente cu vitamina D disponibile pentru copii, și totuşi, majoritatea nu furnizează (cantitatea) recomandată de 400IU/zi. Multivitaminele conţineau în general mai puţină vitamina D comparativ cu suplimentele care aveau doar vitamina D sau cu produsele (comercializate) pentru ‘oase sănătoase’, deşi unele produse pe ale căror etichete scria ‘pentru oase’ conţineau niveluri foarte scăzute de vitamina D”, au precizat specialiştii.

Citeşte şi: Dosarul vitaminelor. Vitamina D şi rolul ei pentru sănătatea organismului

- Articolul continua mai jos-

Vitamina D este esenţială pentru prevenirea rahitismului, o boală ce afectează dezvoltarea sistemului osos al copiilor şi poate duce la deformări ale membrelor.

Principala sursă de vitamina D este lumina solară, iar obţinerea unei cantităţi suficiente din alimentaţie este dificil de realizat.

”Să aflăm că atât de multe produse nu reuşesc să ofere copiilor nivelul recomandat de vitamina D este foarte îngrijorător, mai ales după ce dovezile cele mai recente demonstrează că aportul mediu al copiilor noştri se situează încă sub cantitatea recomandată. Aceste produse îi induc în eroare pe părinţi, aceştia crezând că astfel îşi protejează copiii de afecţiuni grave, precum rahitism, tulburări de creştere şi slăbiciune musculară. I-aş sfătui pe toţi părinţii să verifice dacă suplimentele pe care le utilizează conţin cele 400 de unităţi de vitamina D recomandate şi să se consulte cu farmacistul în cazul în care nu sunt siguri”, a declarat Dr. Benjamin Jacobs de la Colegiul regal de pediatrie şi sănătatea copiluli.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari