fbpx
Acasă Ştiri Medicale Deficit de 1,2 milioane de lei lunar, la Spitalul Judeţean de Urgenţă...

Deficit de 1,2 milioane de lei lunar, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila

Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila înregistrează lunar un deficit de 1,2 milioane lei, care se resimte în lipsa medicamentelor şi a materialelor sanitare.

“După episodul 2018, sfârşit de an, când a existat un deficit de bani în ceea ce priveşte aprovizionarea cu medicamente şi materiale sanitare, am făcut o analiză foarte drastică în ceea ce priveşte marii consumatori ai acestor bani, începând de la partea de venituri şi până la cea de cheltuieli. Analiza este trimisă şi către Ministerul Sănătăţii şi către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, astfel încât veniturile spitalului trebuie să crească în ceea ce priveşte contractul cu CJAS, pentru a acoperi tot ceea ce înseamnă cheltuieli. Analiza a constatat că deficitul, lunar, al Spitalului Judeţean este de 1,2 milioane lei”, a declarat Chiraic, presedintele Consiliului Județean Brăila.

Această sumă ar putea fi acoperită din bugetul Ministerului Sănătăţii, în caz contrar, acest deficit va trebui suportat din bugetul judeţean.

“O soluţie ar fi ca Ministerul Sănătăţii să ne poată ajuta ca tariful de 1.500 lei, care este plătit în momentul de faţă Spitalului Judeţean Brăila, să se mărească la 1.600 lei, o sumă suficientă care să între în contractul cu Casa. O altă soluţie este ca CJAS să ne mărească numărul de cazuri rezolvate, care în momentul de faţă este de 2.847/lună, iar realitatea efectivă este de peste 3.200 cazuri rezolvate/ lună. Diferenţa nu este plătită de CJAS, iar aceşti bani sunt pierduţi de spital lunar. Dacă aceste două probleme nu se rezolvă, vom pune toţi banii, mă refer la deficitul spitalului din acest an, din partea de funcţionare a CJ. Nu mai vreau anul acesta ca pacienţii şi medicii să nu aibă cu ce să-şi facă treaba şi datoria”, a completat Chiriac.

Articolul continua mai jos

Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila s-a confruntat, la sfârşitul anului trecut, cu o gravă criză de medicamente, generată, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Brăila, Iulian Chiriac, de majorările salariale ale personalului medical, ceea ce a făcut ca 80% din bugetul spitalului să meargă spre această parte de cheltuieli.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,928FaniÎmi place
634AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Ce este  hepatita? Ce înseamnă viral?

Hepatita reprezintă inflamația ficatului. Inflamația are loc în urma distrugerii celulelor (hepatocite). Termenul viral...

Cancerul gastric – simptome, diagnostic, tratament

Cancerul gastric reprezentă una din cele mai frecvente malignităţi în întreaga lume, situânduse pe...

Varicele, la confluența dintre estetic și suferință

Varicele reprezintă o mare problemă a zilelor noastre, atât din punct de vedere fizic,...

Scleroza multiplă – boala cu o mie de fețe

Cea mai bună definiţie pentru scleroza multiplă spune multe despre impactul acestei afecţiuni aspura...

Imunitatea – definiție și rol. Când scade și cum o creștem?

Cu siguranță mulți dintre noi au început deja să ia diverse vitamine pentru a-și...

Adenopatiile cervicale – cauze, diagnostic și tratament

Adenopatiile reprezintă o creștere în dimensiune a ganglionilor limfatici. Ganglionii limfatici sunt elemente importante...