Sorina Pintea – Există suspiciuni că se fac decontări duble în spitale publice și private

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că a fost demarat un control, fiind vizate spitale publice și private despre care există suspiciuni ”rezonabile” că ar fi făcut decontări duble.

„Încă din luna octombrie, împreună cu Ministerul Finanţelor, am demarat un control comun cu CNAS la o serie de spitale atât private, cât şi publice, având suspiciuni rezonabile privitor la decontări duble inclusiv pe zona de abonamente. Ceea ce se întâmplă la acea clinică privată (Sanador – n.r.) este deocamdată cercetat de către organele statului. Nu pot să vă dau mai multe detalii, dar pot să vă spun că există suspiciuni că şi în alte zone există aceste probleme”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Clinica Sanador este în centrul unei anchete, existând indicii că au fost încasați bani și de la pacienți și de la Casa de Assigurări de Sănătate pentru aceleași intervenții medicale.

“Spitalul Clinic Sanador furnizează, la cererea instituţiilor competente, informaţii cu privire la derularea programului naţional de chirurgie cardio vasculară în cadrul unităţii medicale. Spitalul Clinic Sanador colaborează pe deplin cu instituţiile abilitate în vederea lămuririi oricărui aspect din activitatea sa şi va furniza absolut toate datele şi documentele necesare în acest sens”, arată reprezentanţii unităţii medicale

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari