Serviciul de Ambulanță Județean Giurgiu are doar jumătate din numărul necesar de medici

Serviciul de Ambulanță Județean Gurgiu (SAJ Giurgiu) este nevoit să lucreze doar cu jumătate din norma de medici, existând o lipsă de personal și în alte compartimente. Serviciul de Ambulanță ar trebui să aibă 14 posturi de medici, dar în acest moment mai sunt doar șapte.

„Doi medici şi-au prezentat demisia, până astăzi au lucrat la SAJ Giurgiu – unul lucrează şi la un cabinet şcolar şi vrea să rămână acolo, iar celălalt doreşte să se pregătească pentru intervenţie intraspitalicească, este navetist şi îi este mai uşor să participe la acest curs din capitală, acesta fiind chiar din Bucureşti. Conform normării, la SAJ Giurgiu ar trebui să existe 14 posturi de medici. Până azi am funcţionat cu nouă medici, iar acum rămânem cu şapte. O să ne fie greu. Am mai funcţionat odată cu trei medici”, a declarat Gabriela Lupu.

Serviciul de Ambulanță Județean Giurgiu a scos posturi la concurs, însă nu se prezintă nimeni. Un post a fost scos la concurs încă din 2017.

„Lipsa medicilor din ţara noastră îşi spune cuvântul, deşi s-au mărit salariile, nu se prezintă la concurs, activitatea pe ambulanţă este o activitate foarte grea şi salariile sunt comparabile cu cele de la dispensare medicale, cabinete şcolare, ambulatoriile de spital, unde activitatea este mai uşoară”, a completat directorul SAJ Giurgiu.

În aceste condiții, la SAJ Giurgiu se va lucra cu un singur medic pe tură, medicii rămași fiind nevoiți să facă ore suplimentare. Un singur medic de la SAJ Giurgiu este din Giurgiu, restul fac naveta, fiind din Bucureşti.

- Articolul continua mai jos-

„Până acum, aveam şi doi medici pe tură, chiar apelau şi judeţe limitrofe la noi să facem transporturi cu medic, de exemplu, din Teleorman”, a afirmat directorul medical Simion Lăudat.

„Este o situaţie delicată şi sperăm ca, în cel mai scurt timp, să se organizeze concurs şi să se prezinte şi medici. Munca grea, nopţile care sunt ca ziua, presiunea psihică sunt motive pentru care nu se prezintă medici la concurs”, a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Giurgiu, asistent şef Rodica Cărăbaş.

 

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari