Pacient diagnosticat cu neoplasm pulmonar, vindecat chirurgical

Echipa chirurgicală din cadrul Secției Clinice Chirurgie Toracică, de la”Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC) au realizat o intervenție chirurgicală dificilă. Pacientul a fost vindecat chirurgical după ce fusese diagnosticat cu neoplasm pulmonar invadant, considerat la limita operabilității.

Pacientul este un bărbat de 57 de ani, diagnosticat cu neoplasm pulmonar drept cu invazia venelor pulmonare drepte până aproape de originea acestora, la nivelul atriului stâng, considerat ca fiind la limita operabilității.

Examinarea CT toracică, efectuată preoperator cu protocol imagistic specific pentru leziuni pulmonare, a revelat o tumoră pulmonară dreaptă cu caracter de malignitate și diametru de aproximativ 5 cm, cu invazia în periferie a venei pulmonare inferioare stângi.

În acest context clinic și paraclinic, echipa chirurgicală și-a asumat riscul intervenției chirurgicale, care a constat atât în îndepărtarea tumorii maligne, în bloc cu structurile vasculare invadate, cât și o rezecție minimă de atriu stâng la originea venei pulmonare superioare stângi.

- Articolul continua mai jos-

Evoluția post-operatorie a fost favorabilă, pacientul fiind externat la 7 zile postoperator.

Echipa chirurgicală a fost alcătuită din maior medic dr. Adrian Mihail Iordache și căpitan medic dr. Daniel Pantile, alături de colonel medic Conf. univ. dr. Dan Corneci, medic primar ATI și Laura-Mihaela Hostiuc, medic rezident ATI cu sprijinul și experiența colonel medic dr. Claudiu Eduard Nistor, medic primar Chirurgie toracică, medic specialist Chirurgie cardiacă, Șeful Secției Chirurgie toracică.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari