Sanitas Covasna propune reorganizarea medicinei școlare

Preşedintele Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat că va înainta Ministerului Sănătăţii o propunere pentru reorganizarea medicinei școlare.

„Medicina şcolară a fost descentralizată şi aruncată pe la tot felul de instituţii subordonate autorităţilor locale sau direct consiliilor locale Dacă o lăsăm aşa, va dispărea, pentru că lumea nu va mai fi tentată, cel puţin la nivelul medicilor, să urmeze o asemenea specializare. Eu aş propune plasarea medicinei şcolare în subordinea Direcţiilor Judeţene de Sănătate Public”, a declarat Neagovici.

De asemenea, Vasile Neagovici propune ca odată cu reorganizarea medicinei școlare, medicii și asistentele să primească atribuții suplimentare, cum ar fi campanii de vaccinare sau educație sanitară.

”Propun modificarea legii şi crearea de atribuţii suplimentare pentru aceşti medici şi asistenţi din reţeaua medicinii şcolare, în sensul în care să li se predea lor şi  vaccinarea la şcoală, prevenţia, educaţia sanitară Practic, ar trebui să aibă un sediu central, nu locuri de muncă nu ştiu pe la ce şcoli, grupuri şcolare sau nu ştiu ce centre financiare, ar trebui să aibă locul de muncă în oraş, pe modelul Inspecţiei sanitare, să se deplaseze în echipe în fiecare unitate, pe baza unor grafice, să facă evaluare, să facă educaţie la orele de dirigenţie şi campanie de vaccinare, pentru că şi aşa se plânge medicina de familie că este foarte aglomerată. Am discutat subiectul în Comisia Judeţeană de Dialog Social ca iniţiativă şi o voi înainta Ministerului Sănătăţii”, a declarat Vasile Neagovici.

- Articolul continua mai jos-

La nivel naţional sunt câteva mii de angajaţi în domeniul medicinii şcolare, finanţaţi de Ministerul Sănătăţii prin intermediul autorităţilor locale de care aparţin.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari